BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Bankada hesabı olanlar DİKKAT!

Bankalarda maaş hesabı olan vatandaşlar haberleri olmadan verilen kredi kartlaır ile kara listeye düştüler...

Abone ol

Bankalarda maaş hesabı olan vatandaşlar bankalardan gelen "Yasal takibe alındınız" yazısı ile adeta şok oldu.

Hesap sahiplerinin sikayetvar.com'a gönderdikleri şikayetlere göre çalıştıkları kurumların anlaşmalı olduğu bankalardan açılan maaş hesapları haciz getirdi. Bankalar maaş hesabı açtıran müşterilerine habersiz kredi kartı ve ek hesap açtırınca olanlar oldu.

İşte yaşanana mağduriyetlerden bazıları şöyle:

HABERSİZ HESAP AÇMIŞLAR

"2000' li yıllarda maaşım dolayısıyla banka bünyesinde hesap açtırdım. Hesabım açılırken ek hesap adı altında habersiz hesap açılmış. Yetmezmiş gibi birde kredi kartı çıkarılmış. Maaş hesabımı iş değişikliği sonrası kapattım. Talebim üzerine hesaplarıma ilişkin borcumu ödediğime karşı 'borcu yoktur' yazısı istedim. Üzerinden 4 yıl geçmiş olmasına rağmen ve kaç kez bankaya kredi isteğinde bulunduğum halde ' ek hesabımdan' dan dolayı yasal takibe düştüğümü başka bir banka aracılığı ile öğrendim."

KARA LİSTEYE ALDILAR

"Maaş hesabı açtırdım adıma bilgim dışında 250 TL ek hesap açılmış ve maaş hesabıma bağlantılı verdikleri kredi kartımın borcunu bilgim dışında ek hesaptan çekilmiş.Tarafıma bir bilgi verilmeden faiz işlemi başlatılmış. Bankadan aranarak kara listeye alınıp yasal işlem başlatıldığı söylendi. Böyle bir borcum vardı da neden bu güne kadar bilgi verilmedi. Birçok bankayla çalışıp borcumu gününden önce ödeyen biriyim .Banka tarafından uğradığım mağduriyetimin giderilmesi hususunda gereğini arz ederim.Faizle birlikte borç ödemek zorunda kaldım."

YASAL TAKİBE ALINDIĞIMI ÖĞRENDİM

"Bankada maaş hesabım vardı. Banka en az 5-6 yıl önce bana bir kredi kartı düzenlemiş ve göndermiş. Böyle bir kartı teslim dahi almadım. Aradan yıllar geçtikten sonra çocuklarımın öğrenim kredisi başvurusunda tesadüfi olarak yasal takibe alındığımı öğrendim. Ne bir uyarı, teblig hiç bir şekilde bana ulaştırılmadı. Banka ile yaptığım görüşmeler sonucu borcumun sıfırlandığı söylendi. Aradan bir yıl geçti ve yine çocuklarımın öğrenim kredi için başvuru yaptığımda kabus geri döndü. Sistemde hala borçlu görünüyormuşum. Bankayı aradım bana güncellemenin yapılmadığını yapılması için hukuk birimlerine talimat verildiğini söylediler. 1 Yıl önce borcum sıfırlandığında yapmam gereken bir şey olup olmadığımı sorduğumda bana bir şey yapmama gerek olmadığını söylemişlerdi. Açıkçası yine hiç bir ümidim yok. Özellikle hukuk birimi bence kesinlikle bir şehir efsanesi. Aylarca binlerce defa telefonla ulaşmayı denedim hiç birisinde de başaramadım. Hiç bir kusurum olmamasına rağmen beni bu duruma düşüren bankaya yönelik haklarımı ve mağduriyetimi karşılamak için yasal yolların tümünü deneyeceğim."