BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.440,93
HABER /  DÜNYA

BANKACININ DOLANDIRDIĞI MUDİLER ŞOKTA

Adana’nın Kozan ilçesinde bir banka şubesi çalışanının, müşteri hesaplarından aldığı yaklaşık 2 milyon TL ile kayıplara karışmasının ardında...

Abone ol

Adana’nın Kozan ilçesinde bir banka şubesi çalışanının, müşteri hesaplarından aldığı yaklaşık 2 milyon TL ile kayıplara karışmasının ardından hesaplarının boşaltıldığını öğrenen mudiler, bankaya gelerek tepkilerini dile getirdi.
Bir bankanın Kozan şubesinde çalışan A.K.’nin, geçtiğimiz hafta içerisinde uzun vadeli müşterilerinin hesaplarından aldığı 2 milyon TL tutarındaki paralarla ortadan kaybolmasının ardından hesaplarının boşaldığını fark eden mudiler, bankanın şubesine gelerek yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Zahide Oğul (75), bankada 212 bin TL parası bulunduğunu belirterek, "Bu paradan sadece 50 TL bırakmış. Buraya güvendiğimiz için bu bankaya paramızı yatırmıştık. Bir ara paraya ihtiyacım oldu. Bir kısmını çekecektim fakat hesabımda para olmadığını öğrendim. Sadece 50 TL bırakmış. Hatta danalarımı satmıştım" dedi.
Yaşlı kadının oğlu Gökhan Oğul ise, "Benim param fondaydı. Mart ayında fon kağıdı aldım. 22 bin liradan 300 lira kalmış" diye konuştu.
Mehmet İnceer isimli mağdur da, "Bankada 15 bin 500 lira param var. Evimin tamiratını yaptıracağım diye para alacaktım. Birkaç güne kadar gelip alacaktım. Fakat paramın olmadığını müşteri hizmetlerinden öğrendim. Mağdurum, bankadan ve personellerinden şikayetçi oldum" şeklinde konuştu.
Ömer Ateş isimli bir mağdur ise banka önünde ağlayarak, “Maaşımdan kendine göre benden habersiz ödemeler yapmış. 55 bin lira kredi çektirdi bana, onu da bana vermedi. O parayı fona yatırayım dedi. Fonda para kazanırsın dedi. Bana 10 bin lira para verdi gerisini alıp gitmiş. Fonda param yok üstüne birde 7 bin 200 lira borçlu gözüktüğüm ortaya çıktı” diyerek gözyaşı döktü.
Öte yandan, gün boyu banka önünde polis ekiplerinin bekletildiği gözlendi.
(İHA)