BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.399,96
HABER /  GÜNCEL

Bankacılık mağdurlarına iyi haber

Yargıtay'dan internet hırsızlığına uğrayan banka müşterilerine iyi haber geldi.

Abone ol

Yargıtay internet hırsızlığında banka müşterisi lehine karar karar verdi. Yüksek Mahkeme bir işadamının; internet bankacılığı şifresinin kırılarak bu yöntemle hesabındaki 108 bin liranın çalınmasıyla ilgili banka aleyhine açtığı "alacak" davasında, işadamını haklı buldu.

Emsal niteliğindeki karara neden olay şöyle gelişti: 

İşadamı Bülent Kaşdoğan; bir bankanın Konya'daki şubesinde açtığı hesabındaki 108 bin liranın, 2 Ekim 2006 tarihinde internet bankacılığı şifresinin kırılarak 7 ayrı işlemle 6 ayrı hesaba transfer edildiği belirledi. Dolandırılan işadamı hukuk mücadelesi başlattı.

İşadamı hesabından haberi olmadan çekilen paranın faiziyle banka tarafından kendisine ödenmesi için dava açtı. Davada paranın internet ortamında çalınmasıyla ilgili bankanın sorumluluğu bulunduğu iddia edildi.

Yerel mahkeme bankayı kusurlu buldu ve çalınan paranın banka tarafından işadamına ödenmesine karar verdi. Yargıtay da yerel mahkemenin kararını onadı.

İşadamının avukatı Zeynep Aktuna, "Para bankanın sorumluluğunda ve kendi hakimiyet alanında çalınmıştır. Bu karar, internet bankacılığı mağdurları için emsal teşkil edecektir" dedi.