BIST 10.471
DOLAR 32,76
EURO 35,09
ALTIN 2.455,42
HABER /  GÜNCEL

Banka polisi şaşkına çevirdi

Sakarya'da kredi borcu için köylülerin tarlalarına el koyan bankaların ilginç bir işlemi de Adana'da uyguladığı ortaya çıktı.

Abone ol

Bir banka, polis memuru Kadir Ateş'e kredi kartı borcundan dolayı icra takibi başlatmadan maaşına el koydu.

Bankanın uygulamasına tepki gösteren 18 yıllık polis memuru Ateş, "Maaşı çekmek için gittiğim ATM'de bir kuruş para çekemedim. Bankanın ATM'si maaş kartımı bile yuttu. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Yetkililerden hukuksuz bir uygulama için ilgi bekliyorum." dedi.

KARTI BİLE YUTTULAR

Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Kadir Ateş, kredi kartı ile yaptığı alışverişlerden dolayı zor duruma girdi. Ateş, ev taksitinden dolayı, 4 ay boyunca kart borcunu ödeyemedi. Bu süre zarfında banka, kredi kartına faiz işletti, alacağı için icra takibi başlatmadı. Polis memuru Ateş, bu ay alacağı maaşı çekmek için bankaya gittiğinde acı sürprizle karşılaştı. Maaş kartını taktığı ATM cihazı kartını yuttu, hesabını da bloke etti. 7 bin lirayı bulan kredi kartı borcu için bankanın tarafına hiçbir ihbarname göndermediğini iddia eden Ateş, icra takibi de başlatılmadığını belirtti.

MAAŞIN 4'TE BİRİ KESİLİR

Bankanın yaptığı uygulama karşısında şaşkına dönen polis memuru Ateş, "Bu bankadan maaş alıyordum. Kredi kartı borcumda gecikme vardı. Maaşımı alacağım zaman bankamatik kartıma el konuldu. Maaş hesabıma bloke konuldu. Kredi kartı borcumu ödeyemediğim için bana hiçbir yasal takip ve icra işlemi yokken, tebliğ yapılmamışken maaşımın 3'te 2'lik kısmına el koydu. Maaştan bilindiği kadarıyla 4'te bir oranında icra kesintisi olabilir. Bir memurun, bir çalışanın maaşının tamamı nasıl elinden alınır. İlgililerden, yetkililerden yardım bekliyorum. Banka benim maaş kartıma bloke koyuyor, iptal ediyor. Böyle hukuksuz bir işlem olur mu, derdimizi anlatacağımız bir yer yok." diye konuştu.

"BANKA KREDİ KARTI BORCU İÇİN MAAŞIN TAMAMINA EL KOYAMAZ"

Avukat Cumali Konca, bankanın kredi kartı borcunu ödeyemeyen memurun maaşının tamamına el koymasının hukuksuz olduğunu söyledi. Bankanın alacağı için icra müdürlüğünden memurun çalıştığı kuruma bildirim yapılması gerektiğini anlatan Konca, bunun ardından maaşın 4'te biri oranında kesinti yapılabileceğini bildirdi. Konca, "Ancak bankalar bunu zaman zaman hukuksuz bir işlem olmasına rağmen uyguluyor. Kişinin bu uygulama için savcılığa ihbarda bulunup tüketici mahkemesine dava açması gerekiyor." dedi.