BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bank Asya'ya son destek Fethullah Gülen'den

Bank Asya'ya destek kampanyasına Fethullah Gülen de katıldı. Gülen Bank Asya'ya 25 bin lira para yatıracak.

Abone ol

TMSF'nin Bank Asya yönetimine el koyması sonrası bankaya destek olmak para yatıranlar arasında Fethullah Gülen de katıldı. Gülen Bank Asya'ya 25 bin lira yatıracak. 

Samanyoluhaber'de yer alan habere göre Gülen, kendi telif gelirinden Bank Asya'daki hesaba 25 bin lira yatırıyor.

Haberde Gülen'in parasının kaynağının 'telif ücretleri' olduğunun altı çizildi.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Muhterem Hocaefendi'nin kendi telif gelirinden 25 bin lira Bank Asya'da ki hesaba yatırılacak."

fethullah-gulen-ev.jpg 

TELİF ÜCRETİ TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENİR
 
Gülen'in Bank Asya'ya yatırdığı paranın kaynağının 'telif ücretleri' olması daha önce başlayan telif tartışmasını yeniden alevlendirecek türden. Gülen'in gelir kaynaklarıyla ilgili daha önce tartışmalar Gülen'in ABD'de yaşadığı evin görüntülerinin medyaya sızmasıyla başlamıştı.

Gülen’in Pennsylvania eyaletindeki Pocono Dağı eteklerinde yer alan çiftliği 2010 yılında görüntülenmiş ve büyük tartışmalara yol açmıştı. Resmi kayıtlarda ’Altın Jenerasyon İbadet ve Dinlenme Merkezi’ olarak görünen evi görüntüleyen Pocono Record gazetesi, içinde basketbol ve futbol sahaları, gölet ve çiftlikte yaşayan 100 kişi ve ziyarete gelen konuklar için rezidanslar bulunduğunu yazmıştı.

gulen-ev-pensilvanya.jpg

YALANLANMIŞTI 

“Fethullah Gülen mütevazi bir odada hayatını sürdürüyor” diyen avukatları ise, Gülen'in ABD'deki ikameti için gereken paranın yine "telif ücretinden" karşılandığını söylemişti. Ancak evin niteliği ve giderlerinin telif ücretleriyle karşılanmayacak kadar yüksek olduğu iddiaları tartışmaları alevlendirmişti.