BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.444,90
HABER /  GÜNCEL

Bangladeşli dilencilere günlük yevmiye

Dünyanın en yoksul ülkelerinden Bangladeş'te dünya kriket kupası boyunca sokakta dilenmemeleri için, dilencilere günlük 2 dolar verilecek.

Abone ol

Ülkede 700 bini aşkın dilenci olduğu tahmin ediliyor

Bangladeş'te önümüzdeki ay gerçekleşecek kriket dünya kupası boyunca, sokakta dilenmemeleri için dilencilere günlük ödeme yapılacak.

Turnuvanın yapılacağı Çittagong şehrinin belediye başkanı Mansur Alam, kaybedecekleri geliri telafi etmek için dilencilere üç ay boyunca her gün 2 dolar ödeneceğini söyledi.

Dilenciler, bu süre boyunca rehabilitasyon merkezlerinde kalabilecek.

Uygulama, yaklaşık 300 engelli dilenciyi içerecek.

Alam, engelli dilencilerin listesini oluşturmak üzere, dilencilerin temsilcileri ve resmi yetkililerle toplantılar yapılacağını açıkladı.

Bu listenin, Çittagong'a başka şehirlerden dilencilerin gelmesini de önlemesi umuluyor.

Alam, "dilencilerin rehabilitasyonu yönünde karar almıştık, ancak kriket dünya kupası öncesinde bu çabalarımızı hızlandırdık çünkü turist ve izleyicileri rahatsız etmelerini istemiyoruz" dedi.

Bangladeş hükümeti, başkent Dakka'daki tüm dilencileri kupa sona erene kadar sosyal yardım evlerine yerleştirmeyi teklif etmişti.

Hükümet ülkede dilenciliği yasaklamaya çalışıyor ancak Bangladeş'te, çoğu fiziksel engelli, 700 bini aşkın dilenci olduğu tahmin ediliyor.

Bangladeş, kriket kupasına Hindistan ve Sri Lanka ile ortaklaşa ev sahipliği yapıyor.