BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  GÜNCEL

Seda Sayan'ın sansür istediği röportaj

Seda Sayan'ın ihtarname çekerek yayınlanmasını istemediği Akılda Kalan programı dün akşam yayınlandı. İşte o programdan akılda kalanlar...

Abone ol

Seda Sayan, Nuriye Akman'ın TRT Haber'de sunduğu Akılda Kalan programına röportaj verdi. Sonra "çok ifşaatta" bulundum deyip programı yasaklatmak istedi. Ancak TRT dün akşam programı ekrana getirdi.

Geçtiğimiz günlerde çekilen programın ardından Seda Sayan, TRT Haber'e çektiği ihtarname ile gündeme gelmişti. Seda Sayan'ın özellikle eski aşkları ile ilgili bölümleri yayınlatmamak istediği ortaya çıkmıştı.

KİŞİLİK HAKLARI ZEDELENİR

Seda Sayan'ın önce konuşup sonra da söylediklerini yayınlatmamak için verdiği çaba şaşkınlık yaratmıştı. Özellikle de ihtarnamedeki "kişilik haklarını zedelediği" talebi gayri ciddiydi. Seda Sayan'ın bu talebi de zaten TRT yönetimi tarafından kabul edilmedi. Ancak program yayına hazırlanırken Akman'ın sorularından bir bölümü çıkartıldı. Bu haliyle yayınlanan programdan akılda kalan açıklamalar şöyle:

6 KOCAM OLDUĞUNU HALK BİLMEZ

Akılda Kalan'da Seda Sayan, eski evlilikleri de gündeme geldi. "6 kere evlendiğimi medya biliyor, halk bilmiyor" diyen Sayan, şöyle devam etti:

"Halk hala kaç kere evlendi bu kadın demiyor. Medya biliyor. Çünkü kimse ile alakam yok benim. Çok düzgün yaşıyorum. Bir gece kulübüne bir erkekle girip, başka bir erkekle çıkanlar var. Bugün beraber olup, yarın bırakanlar var. Ben ne yapıyorum, çok düzgün yaşıyorum. Dini nikâhlı da değil. Benim hem dini nikâhım hem resmi nikâhım birlikte olmuştur. Bu yüzden haberler çıktığı için çok da savcı karşısına çıktım. Böyle bir şeyin olmadığını anlatmak için. Bittikten sonra kimsenin ismini asla kullanmıyorum".

NİYE HEP TERKEDEN OLDU

Seda Sayan, Nuriye Akman'ın "Görünüşe göre onları boşayan hep siz oluyorsunuz. Terk edilme korkusuna karşı bir erken önlem alma mıdır bu? Yoksa evlilik kurumu içinde en küçük bir hatayı affedemeyen bir yapınız mı var?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Küçük bir hata değil. Benim yapımdaki bir kadın en küçük hata ile arkasını dönecek gidecek bir yapıda olamaz. O birikim vardır. Bu bana has bir durum değil. Tüm kadınlarda vardır. Terk edilebilirim de... Bilemem ahkâm kesmeyeyim. Terk edebilirim. Mühim olan idame ettirebilmek. Keşke ettirebilse insan...".

ESKİ KOCALAR ALBÜMÜ

Sayan, "Eski kocalar albümüne baktığınız zaman, ben niye ben hep yanlış adamı seçiyorum diye bir duygunuz mu oluyor, yoksa helal olsun bana hepsini de sevdim duygusu mu?" şeklindeki sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Ben pek böyle şeylerle ilgili konuşmaktan hoşlanmıyorum. Belki evliliklerim konuşuldu ama. Ayrılıklarım konuşulmaz benim. İlk defa sizinle konuşuyorum. Ayrıldıktan sonra konuşmam. Allah herkesin yolunu açık etsin. Bitti gitti. Önüme bakarım. Hayatım boyunca öyle yaptım. Şimdi oturup konuşulacak şeyler değil".

EROTİK POZLARI GENÇ OLSAM YİNE VERİRİM

Sayan, Akman'ın "geçmişteki erotik pozlarınızdan utandınız mı?" şeklindeki sorusunu yanıtlarken, "Hiçbir zaman utanmadım. Bu tür pozlar Fatma Girik'in de var. Türkan Şoray'ın da" diyerek dönemin kurallarının bunu gerektirdiğini belirtti. Sayan'ın, güzelliğini hiç kullanmadığını vurguladıktan sonra "Belki o yaşta olsam- o kütür kütürlükte... Belki erotik pozlar verirdim" sözleri dikkat çekti.

GÜLBEN ERGEN'E TAŞ ATTI

Seda Sayan Akılda Kalan'da isim vermeden, yardım toplayarak okul yaptıran bazı kişilere de taş attı. "Yardım yapıyorum deyip oradan buradan para toplayarak sonra da adlarına okul yaptırıyorlar" diyen Sayan sözlerine şöyle devam etti:

"Çok programlı bir lise yaptırdım. Gidin bir onu çekin, Tokat'ta birçok aile, benim adım ve annemin adı yazıyor diye kızlarını liseye gönderdiler. Bundan büyük maneviyat olur mu? Yardımımı da cebime göre yapıyorum"

41 KİŞİYİ UMREYE YOLLADIM

Umreden döndüğünden beri gidemeyenlere destek olduğunu belirten Sayan, 41 kişiyi umreye gönderdiğini açıkladı. Sayan, "Umre için başvurup da sırası geldiğinde, gidemeyenlerin her türlü ihtiyacını karşılayarak Umre'ye gönderdim. Çünkü bu benim ilk dileğimdi. Kabe ile karşı karşıya geldiğimde ilk dileğim, Allahım bana nasip ettin. Benim de birilerini Kabe'ye yollamamı nasip et" dedi.

Programdan umre ziyaretini erteleyenlere seslenen Sayan, "Geldikten sonra bütün büyüklerimize seslendim. Gençken gidin dedim. Ben geç bile kalmışım. Buradan da söylüyorum. Sakın ertelemeyin, gidin. Ben boşuna ertelemişim" dedi. Seda Sayan, programda annesi, ablası ve oğlu ile birlikte hacca gitmek için dua ettiğini de söyledi.