BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.400,78
HABER /  GÜNCEL

Bandırmada büyük facia

İstanbul'a gelmek için araçları ile gemiye bindiler. Sahilden açılan gemi sulara gömüldü. Denizde dehşet anları.

Abone ol

Bandırma açıklarında TIR ve kamyon taşıyan "Hayati N" isimli Ro-Ro gemisi yanlış yükleme nedeniyle battı.

Özer Erdoğan isimli kamyon şoförü öldü. Şu ana kadar 67 kişi kurtarılırken gemide 100 civarında yolcunun olduğu belirtildi.  

Saat 23.30 sıralarında yaklaşık 80 TIR ve kamyon ile birlikte 2 otomobil taşıyan "Hayati N" isimli Ro-Ro nakliye gemisi, Bandırma Limanı'nın yaklaşık 10 kilometre açığında battı.

Geminin fırtınaya bağlı olarak aşırı yükten battığı tahmin ediliyor.

Denizde ölüm kalım savaşı veren yolcular
o dehşet anlarını anlattı. Haberin ayrıntıları
için TIKLAYIN
Limana yakın bir yerde meydana gelen olay sonrasında ilk yardım ekipleri sıcağı sıcağına müdahalede bulundu

100 civarında yolcu vardı 67'si kurtarıldı

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan kısa süre sonra batan Ro-Ro gemisindeki kayıp sayısıyla ilgili olarak, ''30 civarında vatandaşımız kayıp gözüküyor. Tabii bu bir tahmindir. Rakam düşebilir de çıkabilir de. Sabahı bekleyeceğiz'' dedi.

Bandırma Liman İşletme Müdürlüğüne ait römorkör ile geminin battığı bölgede incelemelerde bulunan Vali Hatipoğlu, limana dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hatipoğlu, olay mahallinde bir araştırma yaptıklarını belirterek, denizin dalgalı olmasının arama çalışmalarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Hatipoğlu, şöyle konuştu:

73 kamyon iki otomobil vardı

''Şartlar ağır, dalga var. Sabah saat 04.30'dan itibaren Mayın Filo Komutanlığından gelecek ekiple birlikte, dalgıçlarımız gemiye dalış yapacaklar. Gemide vefat eden vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışacağız. Daha önce de söylediğimiz gibi 30 civarında vatandaşımız kayıp gözüküyor. Tabii bu bir tahmindir. Rakam düşebilir de çıkabilir de. Sabahı bekleyeceğiz. Yarınki hava şartları bizim için sorun olmayacak. Dalgıçlar şu anda olay yerinde araştırmaya devam ediyor.''

Gemide, 73 kamyon, 2 otomobil ve 100 civarında yolcu olduğunun tahmin edildiğini kaydeden Hatipoğlu, ''Bunlardan 67'si kurtarıldı. Maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetti'' dedi.

GEMİDEN KURTARILANLARIN İSİMLERİ

Denizcilik Müsteşarlığında oluşturulan kriz merkezinden yapılan yazılı açıklamada yer alan 65 kişinin isimleri şöyle:

''Özen Erdoğan, Mitat Altın, Uğur Kalkavan, İbrahim Akçay, İbrahim Savaş, Ahmet Turan, Rafet Bala,Melih Erim, Esin Kasatura, İsmail Gün, Burak Hut, Erkan Çoban, Kenan Baydar, Bülent Basar, Can Güç, Yıldırım Selçuk Elveren, Halil Kızmaz, Naci Yavuz, Nurettin Çiçek, Mustafa Şekerci, Erol Solak,Süleyman Gürcan, Bircan Karaman, Soner Borzan, Hikmet Çiçek, Nejat Albayrak, Mehmet Akif Paçaman,Turhan Kuru, Özcan Binici, Erkan Uysal, Halil İbrahim Değerli.''

Açıklamada kurtarıldıktan sonra çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların isimleri ise şöyle:

Mustafa Güven Karahan Devlet Hastanesi: Ahmet Yılmaz, Kemalettin İşçioğlu, İlhan Aktaş, Cevat Şahin, Berkan Uysal, Muhlis Gören, Murat Mutluoğlu, Recep Özkaynak, Battal Kocakaya, Mustafa Zeybek,Mustafa Seçik, Emin Demir, Metin Yatıkçı, İlyas Semir, Ali Yurduseven, Mehmet Kestane, Eren Damar,Orhan Sarıaydın, Enes Selim Dörterler, Cengiz Çakır

Kapıdağ Devlet Hastanesi: Abdurrahman Ayday, Ahmet Ayday, Zeki Ayday, Necdet Sevik, Hüseyin Arıkan, Bülent Bingöllü, Muammer Eroğlu, Erkan Damar, M. Ali Çakıroğlu, Ufuk Bitiş

Özel Bandırma Hastanesi: Mehmet Aksu, Hüseyin İncereis, Sedat Özmen.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi: Mustafa Bıyıklı.