BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.518,00
HABER /  GÜNCEL

Bana Alex'in golünü hatırlatmayın

Derbi maçında Alex'in kafa golü atmasına çok şaşıran Adnan Polat tepkisini işte bu sözlerle dile getirdi

Abone ol

Alex'in takımını 2-1 öne geçirdiği kafa golü için Adnan Polat, "Bana Alex'in golünü hatırlatmayın! Bir gol bu kadar şans eseri olamaz" ifadelerini kullandı.

Şu anda başarısız olan Hagi'nin gelecek dönemde belki yeniden dönebileceğini ifade ederken, bir çok konuya değindi.

Polat Otel'de spor müdürleriyle yapılan sohbet toplantısında Polat'ın açık hedefi ise Türkiye Futbol Federasyonu'ydu. İşte Polat'ın çok tartışılacak o sözleri:

DEMOKRAİ İSTİYORUM

"Haziranda futbol federasyonunun mali genel kurulu var. Bu sadece mali genel kurulla kalmamalı. Federasyonda değişim olmalı. Biz Mahmut Özgener'i o koltuğa futbola hizmet etsin diye getirdik. Ama o patronluk yapmaya kalktı. Elindeki gücü kullanarak bizleri sindirme gayretinde. Ağzımızdan çıkan her eleştiriye hak mahrumiyeti cezası veriyorlar. Eğer ben hakemlerden ve federasyondan memnun değilsem, bunu rahatlıkla söyleyebilmeliyim. Aksini söyleyip, yalan mı konuşayım? Benim 20 milyonluk camiam gelip bana hesap sormaz mı? Futbolda demokrasi yok, kurallar var diyorlar. Böyle bir anlayış olabilir mi?

SARVAN'IN AYRICALIĞI NE?

"Demokrasinin olmadığı yerde huzur olmaz. Hakaret etmiyorsam bana kimse ceza veremez.
Bize ceza veriyorlarsa, bazı açıklamalar yapıp kulüpleri hedef alan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan'a niye ceza verilmiyor? Onun ne ayrıcalığı var?"

HAKEMLER MESAJI ALMIŞ!

"Hakem kararları tutarsız. Eskilere sordum, 'Hakemler en ufak mesajı bile algılar!' dediler. Baros'un golün nizami, Özer'in hareketi kırmızıydı! Takıma göre düdük çalınıyor"

Polat sözlerini şöyle sürdürdü: "Hakemler çok tutarsız maçlar yönetiyor. Birkaç maçta hata olsa anlarım. Ama sürekli olunca, insan ister istemez altında başka şeyler arıyor. Fenerbahçe maçında Baros'un golünde faul olmadığını eski hakemlere teyit ettirdim. Taraflı olabilirim diye etrafımla tartıştım. Ama gol nizamiydi. Yine Özer'in hareketi kırmızı kart olmalıymış. Ama vermediler. Bizim her hareketimize faul çaldılar. Maçın kırılma anlarındaki kararları doğru vermeyip bizi kırdılar! Şimdi nasıl susayım?"

SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM

"Hakemlere nasıl telkinde bulunuyorlar bilmiyorum ama sahadaki halleri hiç iç açıcı değil. Eski hakemlere sordum, nedir bu diye. 'Hakemler mesajı iyi alır. En ufak hareketi algılarlar ve ona göre davranırlar' dediler. Gerçekten de takımına göre düdük çalınıyor!

Birinci, ikinci ve üçüncüyü sanki belirlemişler demiştim. Sözümün arkasındayım. Ama kesinlikle böyle oldu demiyorum. Sanki diyorum. Biz değil, bize bunu düşündüren yönetim sorgulanmalı."

TRABZON KIZMAKTA HAKLI

"Galatasaraylı olarak kimin şampiyon olmasını istediğim ortada" diyen Polat, bordo-mavililerin hakem isyanına da değindi

Başkan Adnan Polat, Fenerbahçe'nin şampiyonluktaki rakibi Trabzonspor'un hakemlere olan tepkisini de değerlendirdi: "Trabzonspor kızmakta haklı. Baktığınız zaman ikinci yarıda ciddi hakem hatalarıyla karşılaştılar. İlk yarının tersine döndü işler. Şu anda şampiyonluğun iki adayı görünüyor. Benim hangisinin şampiyon olmasını tercih edeceğimi herkes biliyor. Bir Galatasaraylı olarak ne cevap vereceğim ortada. Ama illa bir takım isim söylemem."

ALEX'İ HATIRLATMAYIN

"Bana Alex'in golünü hatırlatmayın! Bir gol bu kadar şans eseri olamaz. Gökhan Gönül hareketli topu ortalıyor. O top bizim defanstan 1.90'lık üç adamın arasından geçiyor. Boyu daha kısa olan Alex'in kafasıyla en zor köşeden gol oluyor. Böyle şanssızlık olmaz."

ARDA GİTMEK İSTİYOR

"Arda Turan için daha önce 'Telekom Arena'da bir kupa kaldırmadan gidemez' diyordum. Ancak geçen sürede şunu anladım. 'Gitmek istiyorum' diyen adamı tutmayacaksın. Sadece Arda için demiyorum, herkes için artık bu görüşüm geçerlidir."

KEŞİF TURUNDAYIZ

Seneye kesinlikle şampiyonuz. Bugüne kadar hiç böyle konuşmadım ama ben bu işi biliyorsam, futboldan anlıyorsam ki anlıyorum; Galatasaray için gelecek sezon şampiyonluktan başka bir sonuç yoktur. Şu anda oyuncu izleme komitelerimiz harıl harıl çalışıyor. Dünyanın her yerinde genç yetenekleri keşfediyoruz. Bir oyuncuyu üç kişi ayrı ayrı izliyor. Üçünden de olumlu rapor gelirse, bu ekibin başındaki Cüneyt Tanman gidip nihai raporu tutuyor.

ADAYLAR 2012'Yİ BEKLER!

"Benim gündemimde seçim yok. Mehmet Helvacı bey de aday olmuş. Başkanlık arzulayanlar, gelecek yılın Haziran ayını beklemeli. İbra edilmeme ihtimalim olduğunu düşünüyorum."

RENKLİ GEÇECEK

"Galatasaraylılar aklı selim davranacaklardır. Pazar günü renkli ve heyecanlı bir mali kurul olacak. 2 bin katılımla tarihi bir gün umuyorum. Demek ki biz iyi işler yapmışız ve bir zamanlar bir tek adayın çıkmadığı koltuğa şimdi birçok aday çıkıyor."

ŞAMPİYONLUK KOLAYDI

"Şanssızlıklar ve biraz da becereksizliklerle dolu bir sezon geçirdik. İnanın, takımı şampiyon yapmak kısmen de olsa stat ve şirket birleşmesi işinden daha kolaydı. En çok da buna üzülüyorum. Taraftarı çok üzdük. Affettireceğiz. Onlar Adnan Polat'ı ve yapacaklarını iyi bilir."

KİMSENİN SIRTINA BASMAM

"Mehmet Helvacı'nın Ünal Aysal hakkında söyledikleri beni ilgilendirmiyor. Aysal'ın geçmiş dönemde kulübe verdiği paradan fazla parayı tahsil ettiği iddiasıyla ilgilenmiyorum. Bu benim tarzım değil. Ben başkalarını karalayarak bir yerlere gelme peşinde değilim. Kimsenin sırtına basmadım."

FENER FIRSATI KULLANAMADI

"Fenerbahçe stat sayesinde bizden her sene 50 milyon dolar fazla kazandı. Ama fırsatı kullanamadı. Şampiyonluk sayıları aynı."
 
Polat'ın açıklamalarından Fenerbahçe de payını aldı: "Stat ve şirketlerin birleşmesi olayının Galatasaray'a kazandırdığı miktarı uzun vadede 2 milyon dolar olarak hesaplıyorum. Yani herkes yaptığımızın farkına varmalı. Fenerbahçe bu işleri çok önceden yaptı ve her sene 50 milyon dolar kadar bizden fazla para kazandı. Ama tabloya bakın, şampiyonluk sayısı 17'ye 17. Yani Fenerbahçe bu fırsatı kullanamadı. Şimdi işler eşitlendi. Fenerbahçeliler'in panik yapmasını anlarım da, bizim camiada bazı isimlerin yaptığını anlayamıyorum. Birleşme ve stat işi saçlarıma mal oldu. Siyah saçım kalmadı."

ZAPATA ÜST DÜZEY DEĞİL

"Zapata'ya Hagi kefil oldu. Çok iyi kaleci dedi. Gerçekten de fena kaleci değil. Ama üst düzey kaleci de değil. Çok ilginç goller yedi. Bir tane maçı kurtardığını görmedim ama şanssızlık da vardı tabi! Bütün futbolculara şunu söyledim: Kimse benimle transfer görüşmesi yapmaya gelmesin.Hepinizin son 8 haftası; kendini gösteren kalacak."

EN KOLAYI BÜYÜKŞEHİR

"Büyük takım başkanlığı zor iş. Gerçi Trabzon ve Diyarbakır gibi şehir takımları da zor. En kolay yöneticilik Büyükşehirspor'da olsa gerek. Aziz Yıldırım ile kaçan şampiyonluk sonrası konuştum. Son maçta kaybetmek nasıl bir şey, ne yaptın dedim. İki elini yana iki yana kaldırdı. Ne yapayım ki dedi. Ben olsam dayanamazdım doğrusu. 20.45 şampiyonluklarımızdan sonra da hep aklıma Fenerbahçe geldi. Acaba halleri ne diye.. İnsanın ömründen ömür gider."

SÜRMENELİ SAMİM'İN HİKAYESİ

Polat, toplantıya neşe katmak istediği bir anda, yaşadığı şu ilginç bir olayı gazetecilerle paylaştı:
Sadri Şener ile Samim diye Trabzonlu ortak bir arkadaşımız var. Bodrum'da yat inşa ediyor. Bir gün geldi, Kenan İmirzalıoğlu ile Şener Şen'in filminde oynayacağım dedi. İzmir uçağında Kenan'ı gördüm 'Samim'i filmde güzel öldür' dedim. Film bitti, izledik. Kenan Samimi arkasından vuruyor, bir de gelip kafasına sıkıyor. Trabzon'dan Samim'in bir arkadaşı aradı. Sesinden tanıdım. Kenan'ın ev adresini istedi. Yahu film bu dedim. 'Tamam da, hadi arkasından vurdun. Gelip kafasına niye kurşun sıktı!' cevabı verdi.