BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.511,60
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Nesrin Ünal'ın başörtüsü isyanı

CHP lideri Meclis'te türbanlı milletvekili için Nesrin Ünal'ı örnek gösterdi. Peki Ünal ne diyor:

Abone ol

Türbanlı milletvekili adaylığı tartışmalarıyla yeniden gündeme gelen MHP eski milletvekili Nesrin Ünal içini döktü.

"Geçmişte Meclis'te başörtü konusunda çok sıkıntılı şeyler yaşadım. Çok başarılı bir milletvekilliği yapmama rağmen devamını yapamadım bu nedenle. Önümde engel oldu. Mesela Bülent Arınç'a çok kırıldım. Çok istismar etti bunu. Beni diline çok doladı Anadolu'da. Benim gibi kadınların siyasette önünü tıkadı. Ara vermek zorunda kaldım. Başörtüsü bir daha engel olsun istemiyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in türbanlı bir milletvekili gösterilmesi durumunda "Merve Kavakçı direnişinde" bulunmayacakları yönündeki sözleri türban tartışmasını yeniden alevlendirdi. Ancak bu uzun sürmedi ve CHP lideri Kılıçdaroğlu Meclis Genel Kurulu'na başını açarak giren Nesrin Ünal örneği ile türbanlı milletvekili olamayacağı mesajı verdi.

Bu tartışmayla yeniden gündeme gelen Nesrin Ünal tartışmayı Milliyet'ten Serpil Çevikcan'a değrelendirdi. MHP'nen yeniden aday adayı olan Nesrin Ünal, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun beni örnek vermesi olumlu birşey" diyerek şunları söyledi:

"AKP 8 yıldır anayasayı değiştirecek çoğunlukta iktidarda. Bu sorun 8 yıldır çözülmedi. Tam seçime yakın yumurta kapıya geldi dayandı, yeniden başörtüsü istismarı başladı. Erkekler, belli makamlarda daha uzun süre kalabilmek için Anadolu kadınının başörtüsünü kullanıyorlar. Ben diyorum ki, makam için mevki için Anadolu kadınının başörtüsünden siz erkekler elinizi ve dilinizi çekin. Serik'in köylerini geziyorum, kimse bana bu konuyu sormadı. Binlerce insanla tokalaştım. Şu anda başörtülüyüm. Herkes de aday adayı olmamdan memnun. Vatandaşın böyle bir derdi yok. Vatandaş, 'Nesrin Hanım, aman vekil olursan oğluma iş bul' diyor. Vatandaşın gündemi iş, aş. Türk kadını çok kalitesiz bir hayat yaşıyor. Esas bu kaliteyi nasıl yükseltelim diye mücadele etmeliyiz. Türk kadını şiddet görüyor, töre cinayetine kurban gidiyor. Bir de bu kadına 'siyaset yap' diyorlar. Nasıl siyaset yapsın bu kadın?"

BAŞINI YİNE AÇACAK MI?

Ünal, "Tekrar Meclis'e girerseniz Genel Kurul'da başınızı açıp diğer yerlerde kapatacak mısınız?" sorusuna henüz aday gösterilmediği için yanıt vermekten kaçındı.

Nesrin Ünal, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin başörtüsüne samimi olarak yaklaştığına, bunu asla istismar etmediğine inanıyorum" diyor. CHP'nin değişen yaklaşımını ise, "Anadolu'da başörtülü insanlar var. CHP de tüm Türkiye'ye, Anadolu'ya hitap etmeye çalışıyor" diye yanıtlıyor.

BİR DAHA ENGEL OLSUN İSTEMİYOR

Nesrin Ünal, geçmiş deneyiminin öğrettikleriyle konuşuyor:
"Başörtüsü Meclis'e girebilmek için sorun olmamalı. Geçmişte Meclis'te başörtü konusunda çok sıkıntılı şeyler yaşadım. Çok başarılı bir milletvekilliği yapmama rağmen devamını yapamadım bu nedenle. Önümde engel oldu. Mesela Bülent Arınç'a çok kırıldım. Çok istismar etti bunu. Beni diline çok doladı Anadolu'da. Benim gibi kadınların siyasette önünü tıkadı. Ara vermek zorunda kaldım. Başörtüsü bir daha engel olsun istemiyorum."

ÜNAL YENİDEN ADAY

Kadın doğum uzmanı olan MHP eski Antalya Milletvekili olan Nesrin Ünal yeniden Meclis'e girmek için aday oldu. Antalya'dan başvuru yapan Ünal şimdi 39 aday adayı arasından listeye girmek için kampanya yürütüyor.