BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gülen iddiasına Arınç'dan sert cevap

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök'ün tutuklamaların arkasında Fethullah Gülen'in olduğu iması Bülent Arınç'ı kızdırdı

Abone ol

Ergenekon operasyonlarını Fethullah Gülen'e bağlayan CHP'li vekil İsa Gök'e Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan sert tepki. Arınç, Gök'ü iddialarını densizlik olarak niteledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Fethullah Gülen hoca efendiye çamur atmak, onu suçlamak, onun aleyhinde konuşmak, onu çeteci olmakla itham etmek en basit tabiriyle densizliktir. Başka hiçbir şey değil” dedi

Arınç dün Samanyolu Haber’e konuştu. “CHP Milletvekili İsa Gök bir takım ithamlarda hatta iftiralarda bulundu. Fethullah Gülen’in bir çete lideri gibi hareket ederek, tutuklamaları gözaltıları yaptırdığını iddia etti. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz” sorusu üzerine Arınç, şunları söyledi:

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

“Söylediklerinin ne hukukla ne siyasetle ne insanlıkla hiçbir ilgisi yok. Hoca efendiyi bu sözler asla kirletmez ve küçültmez, ancak onu üzer duyduğu zaman. Fethullah Gülen hoca efendi hakkında yıllardan beri devam eden dava biteli kaç yıl oldu ve o dava Yargıtay’dan geçerek kesinleşti ve kendisi beraat etti. Ben hoca efendi adına şahsen üzülürüm ama üzülmesin bu insanların kıymeti bu. Güneş balçıkla sıvanmaz.”

İSA GÖK NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, verdikleri bir önerge üzerinde yaptığı konuşmada, “Fethullah Gülen'in emniyet teşkilatında örgütlendiğini” iddia etmişti.

“Araştırmacı bir gazetecinin emniyet teşkilatı içindeki Fethullahçı yapılanmayı deşifre ettiğini” ileri süren Gök, şöyle konuşmuştu

“İsim isim, makam makam buluyor. Kitap yazmak istiyor, fakat tutuklanıyor. Savcı olduğu beyan edilen bir isim var Zekeriya Öz, mahkemeden karar aldırıyor, 'kitabı toplatın, yayınlanmasın.' Kitabı yayınlayanı tutuklayalım. Yetmiyor, 'nüshalarını bulun' diyor ve henüz basılmayan kitabın nüshaları ev ev aranıyor.

Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu'nda kitabın bir nüshası var diye işyeri basılıyor. Sanki bu kitap Salman Rüşdi'nin Şeytan Ayetleri kitabı. Neden, çünkü emniyetteki Fethullahçı yapının deşifresi yapılıyor. Belki bundan sonra yargıdaki Fethullahçı çetenin deşifresi olacaktı. Asker gönderdiğiniz Libya'nın basın özgürlüğü Türkiye'den daha ileride. Utanmanız, ar damarınız varsa sıkılmanız lazım.”