BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Balyozdaki korkunç El Kaide planı!

Gerçek de olsa, yalan da yine de tüyler ürpertiyor. Plandaki El Kaide ayrıntısı tam 9 ay sonra gerçek oldu!

Abone ol

Taraf Gazetesi'nin iddia ettiği "Balyoz darbe planı'nda ortaya çıkan eylem planları büyük şehirlerde kaos çıkartmayı ve sonrasında sıkıyönetim ilan etmeyi hedefliyor.

EL KAİDE BÜYÜK ŞEHİRLERDE EYLEM YAPACAK!

Balyoz ‘un "icra" safhasında yapılması öngörülenler arasındaki ilk eylem tarifi "Bölücü Terör Örgütü ve El Kaide'nin büyük şehirlerde özellikle İstanbul'da eş zamanlı büyük eylemleri ve anılan eylemler sonrası icra edilecek STK ve üniversitelerin koordine edeceği çok geniş katılımlı toplumsal gösteriler neticesinde oluşan kaos nedeniyle öncelikle olağanüstü hal ve sonrasında sıkıyönetim ilan edilecek" diye yapılıyor.

BU PLANDAN 9 AY SONRA HSBC VE İNGİLİZ KONSOLOSLUĞU BOMBALANDI

El Kaide'nin, Balyoz Planı'nın masaya yatırılmasından 9 ay sonra İstanbul'da tam da plandaki ifadesiyle "eş zamanlı büyük eylemler" gerçekleştirmiş olması, HSBC, İngiliz Konsolosluğu ve sinagog saldırılarının arka planıyla ilgili kafaları karıştırdı.

EZAN TÜRKÇE OKUNACAK

Darbe planında ekonomik yapının da dikkate alındığı gözlenirken, bu çalışmalar şu ifadelerle belgelerde yer alıyor:

Türkçe ezan dönemi Planda emniyet birimlerinin jandarmaya bağlanması ve MİT'in de başına muvazzaf bir generalin atanması öngörülüyor. Planda harekat sonrası Türkçe ezanın yeniden hayata geçirileceği belirtilirken, Arap ve Kürt unsurların Türk kültürüne verdiği zararların telafi edileceği de kararlaştırılıyor.

HAREKAT AKOM'DAN YÜRÜTÜLECEK

Ayrıca harekatın merkezinin Ankara değil İstanbul olacağı da kayda geçiyor. Sıkıyönetim karargahlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi binası ve kamuya ait benzer özelliklere sahip binaların kullanılabileceği vurgulanıyor