BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.391,67
HABER /  GÜNCEL

Balyozda tahliye için AK Parti gerekçesi

Balyoz davasında hapis cezalarına çarptırılan bazı sanık avukatları, Yargıtay'a tahliye talebinde bulundu.

Abone ol

Balyoz davasında hapisle cezalandırılan aralarında emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri’nin de bulunduğu 7 sanığın avukatı, Yargıtay’a başvurarak tahliye talep etti.

Dilekçede, AK Parti’nin davaya müdahil olmaması delillerin inandırıcı olmadığını gösteren bir kanıt olduğu belirtildi.

Emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, emekli Tuğamiral Fatil Ilgar, emekli albaylar Dursun Çiçek, Hakan Büyük ve Yarbay Nedim Ulusan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ne başvuruda bulundu.

Davanın karara bağlandığı 21 Eylül 2012’den itibaren müvekkillerinin tutukluluk durumlarının incelenmediğini belirten Avukat Ersöz, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin de karardan sonra artık dosyadan el çektiğini savundu. Bu nedenle Yargıtay’a başvurduklarını anlatan Ersöz, dosyadaki dijital delillerin manipülatif olduğunu ileri sürdü.

İddianamede darbe planını engellediği belirtilen dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ile Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün tanık olarak dinlenmesi taleplerinin doyurucu bir gerekçe gösterilmeksizin reddedildiğini öne süren Ersöz, “Müvekkillere isnat edilen suçlamalar çerçevesinde suçtan zarar görme ihtimaline binaen 2003 senesinde iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından davaya katılma yönünde bir talepte bulunulmamıştır. Bu durum dosya kapsamındaki manipülatif dokümanların inandırıcılıktan uzak olduğunun bir başka kanıtını oluşturmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Müvekkilleri hakkında makul süreyi aşacak şekilde tutukluluk halinin devamına karar verilmesinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırılık oluşturduğunu belirten Ersöz, bu nedenle müvekkilleri hakkındaki tutuklama tedbirinin kaldırılarak tahliye edilmelerini talep etti.