BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.391,67
HABER /  GÜNCEL

ABD’de ‘katil’ polis avı: Dorner'a 1 milyon dolar ödül

Los Angeles yetkilileri üç kişinin katil zanlısı olarak aranan eski polis memurunun yakalanmasına yardım edenlere 1 milyon dolar ödül vaat ediyor.

Abone ol

Los Angeles yetkilileri üç kişinin katil zanlısı olan eski polis memurunun yakalanmasına yardım edecek bilgi sağlayanlara 1 milyon dolar ödül verileceğini duyurdu.

Los Angeles polis departmanının yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattığı Christopher Dorner (33) bir haftadır aranıyor.

Dorner’ın bulunmasına yardım eden kişilere ödül verileceğini açıklayan Los Angeles Belediye Başkanı Antonio Villaraigosa, “Onun yarattığı korku krallığı sona ermeli” diye konuştu.

İnternet ortamında paylaştığı 14 sayfalık bir mektupta Dorner, kariyerinin sonlanmasına neden olmakla suçladığı ve aralarında polislerin de bulunduğu birçok kişiyi tehdit ediyor.

Villaraigosa ise “Mahallemizin güvenliğini ve huzurunu bozan kimseye hoşgörü göstermeyeceğiz. Güney Kaliforniya sakinlerinin hak ettiği iç huzurunu çalan bu korku hakimiyetine müsaade etmeyeceğiz” diyor.

Yanmış otomobili bulundu

Eski Lon Angeles polisi ve katil zanlısı olarak Dorner’in öldürdüğü sanılan kişiler arasında, hakkında açılan bir disiplin soruşturması sırasında kendisini temsil eden bir kişi bulunuyor.

Dorner ayrıca, hafta sonu bir çifte ateş ederek öldürmekten de aranıyor.

Eski polis memurunun yanmış otomobili Los Angeles yakınlarındaki Büyük Ayı Gölü civarında bulundu. Polis tek tek evlerin kapısını çalarak bilgi topluyor.

En son California'nın La Palma bölgesinde kalan Dorner'in mektubunda adı geçen ve çoğu Los Angeles Polis Departmanı eski çalışanlarından olan kişiler ve aileleri için güvenlik önlemleri alındı.