BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Balyoz sanıkları için AYM'ye başvurdular

Balyoz hükümlüsü askerler için, Anayasa Mahkemesi önünde başlayan 'Adalet Nöbeti' ne yeni bir destek geldi.

Abone ol

ANKARA Barosu'ndan üç avukat, mahkemeye 'Balyoz başvurularını bizim başvuruların önüne alın' dilekçesi verdi.

Avukatlar Ünzüle Güneş, Coşkun Özbudak ve Vefa Toklu verdikleri dilekçede "Anayasa Mahkemesinin, Balyoz Davasında yargılananların başvurularının öncelikle görüşülmesi yönündeki olası bir tasarrufuna, yukarıda numaraları yazılı başvuruların başvurucu vekili sıfatıyla muvafakat ettiğimizi bildirmekteyiz. Yukarıda numaraları yazılı başvurularımızdan, başvuru numarası Balyoz Davasında yargılananların başvurularının önünde olanların, öncelik Balyoz Davası başvurucularına verilmek suretiyle sonuçlandırılmasını Yüce Mahkemenin takdirlerine sunarız" dediler.

MAHKEMENİN ELİNİ RAHATLATMAK İÇİN...

Coşkun Özbudak, açıklamada AYM iç tüzüğünün 68. maddesinin başvuru dosyalarını öne alma yetkisi verdiğini anımsattı. Ancak mahkemenin bunu yaparken, 'acaba görüşülmesini geriye bıraktığımızın hakkını mı yiyoruz, diye vicdanen rahatsız' olabileceğini belirten Özbudak, mahkemenin elini rahatlatmak için bu dilekçeleri verdiklerini anlattı. Hürriyet'in haberine göre, Özbudak, bunu üç avukat arkadaş olarak başlattıklarını ancak Ankara Barosu'nun da diğer avukatlara bir duyuru yaparak, diğer dosyalar için de benzer dilekçeler verilebileceğini hatta bunun Türkiye Barolar Birliği nezdinde yapılarak tüm dosyalar için olabileceğini söyledi.

NÖBET 9.GÜNDE, DESTEK ARTARAK DEVAM EDİYOR

AYM, önünde avukatların cübbeleriyle destek verdiği Adalet Nöbeti'ne katılım ise her geçen gün artıyor. Dün İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve yönetim kurulu üyelerinin katılımından sonra bugün ise Nöbete Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy ile Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı ve Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu gitti.

"BÖREĞİNİ, KISIRINI, KEKİNİ ALAN BURAYA GELİYOR”

Eylemin başlatıcısı Avukat Şule Nazlıoğlu Erol, bugün vatandaştan yoğun katılım olduğunu belirterek, "Böreğini, kısırını, kekini alan buraya geliyor. Hep birlikte adaletin bir an önce tecelli etmesi için bekliyoruz" dedi.