BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  GÜNCEL

Hastaneye sevk edildi

Terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle aldığı hapis cezası onanan ikiz bebek annesi Mülkiye Demir Kılınç, infazının ertelenmesi talebi üz...

Abone ol

Terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle aldığı hapis cezası onanan ikiz bebek annesi Mülkiye Demir Kılınç, infazının ertelenmesi talebi üzerine savcılık tarafından hastaneye sevk edildi.
İkiz bebek annesi Mülkiye Demir Kılınç, 2 yıl 1 aylık hapis cezasının infazının ertelenmesi talebinde bulunmuştu. Sağlık sorunlarını ve bebeklerini gerekçe göstererek talepte bulunan Kılınç’ı savcılık hastaneye sevk etti. Kılınç’ı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk eden savcılık, hastaneden 4 konuda hazırlanacak raporu göndermelerini istedi.
Savcılık, kurul raporu istediği konuları şöyle sıraladı: “Cezanın cezaevinde infaz edilmesinin mahkumun sağlığını olumsuz yönde etkileyip etkilemeyeceği, olumsuz etkiliyorsa cezanın resmi sağlık kuruluşlarının mahkumlara ayrılan bölümlerinde devam edilip edilemeyeceği, bu durumda da mahkumun hayatı için tehlike teşkil ediyorsa ne zamana kadar erteleneceği, hükümlünün sürekli hastalık, sakatlık ve kocama hali niteliğinde olup olmadığı.”
Adliye önünde basın açıklaması yapan Kılınç ailesi, erteleme talebinde bebeklerin dikkate alınmamasını ise eleştirdi. Hükümlü anne Mülkiye Demir Kılınç, çocuklarının küçük olması nedeniyle erteleme talep ettiğini belirterek, aynı zamanda engelli olduğuna dair rapor sunduklarını ifade etti. Kılınç, savcının çocukları dikkate almadığını savunarak tepki gösterdi.
Haseki’den alınacak heyet raporunun yanı sıra Adli Tıp’tan çıkacak rapora göre ertelemenin olup olmayacağına karar verileceğini dile getiren Mülkiye Demir Kılınç, kendi sağlığı üzerinden değil, çocuklarının sağlığı üzerinden erteleme talep ettiğini ifade etti.
Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiğini kaydeden Kılınç, çıkacak rapora göre ertelemenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini öğreneceklerini söyledi. Erteleme kararı çıkmazsa bebeklerini de cezaevine götüreceğini tekrar eden Kılınç, uzmanların bebeklerin çok ciddi sağlık sorunu olmadan 6 yaşına kadar annenin yanında olması gerektiğini söylediğini kaydetti.
Baba Ahmet Kılınç ise çocuklar 6 aylıkken ortaya çıkabilecek bir ruhsal çöküntünün geriye dönüşünün olmayacağına dikkat çekerek, çocukların annelerini kaybetme korkusu olduğunu söyledi.
(İHA)