BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.441,69
HABER /  GÜNCEL

Balyoz sanığından mektup var

Balyoz sanığı Ahmet Yavuz davadaki hukuksuzlukları bir mektupla anlattı

Abone ol

Balyoz davası kapsamında tutuklanan Tümgeneral Ahmet Yavuz, Ruşen Çakır'ın "Türkiye'yi bir 'açık hava hapishanesi' 'işkencehanesi'ne çevirmiş olanların sıra kendilerine geldiğinde hak ve hukuklarını aramaları son derece doğal ve doğrudur" sözlerine koyduğu ünlem işaretine kızarak bir mektup kaleme aldı.

Ruşen Çakır'ın gazetedeki köşesinde tam metnine yer verdiği mektupta Yavuz, "Eğer bu CD'nin içinden çıkanlar delil mahiyetinde ise müdahillerin müdahil olma taleplerini ben kabul ediyorum ve darbeci olarak yargılanmak istiyorum" diyor.

Hasdal'dan gelen mektupta Yavuz şunları yazdı:

"Ben 35 nolu "Balyoz" sanığıyım. 11 Şubat günü, mahkemede, mealen şunu ifade ettim: "Sayın başkanım, ben delil yetersizliğinden beraat eden bir darbe sanığı olmak istemiyorum. Sizden dileğim, 11 nolu CD'yi itibar sahibi ve uluslararası üne sahip bir kurma emanet etmenizdir. Oradan çıkacak sonuçlara rıza gösterelim. Eğer bu CD'nin içinden çıkanlar delil mahiyetinde ise müdahillerin müdahil olma taleplerini ben kabul ediyorum ve darbeci olarak yargılanmak istiyorum."

Karşılığında tutuklandık. Bu hukuk mudur?

Bugüne kadar bu CD'nin imajı bize verilmemiştir. Sanıklar lehine olan yüzlerce delil mahiyetindeki bilgi iddianameye dahil edilmeden adli emanete kaldırılmış ve ancak bir ay önce bize verilmiştir. Bu hukuksuzluk ile mücadele etmek yersiz, faydasız ve gereksiz midir?

GEÇMİŞTEN GURUR DUYMUYORUZ

Hukuksuzluğu hiçbir zaman savunmayız. Haksızlıkları da savunmamalıyız. Geçmişte yapılan haksız ve hukuksuz uygulamalardan gurur duyacak değiliz. Akıllı insanlar öğrenen, ders çıkaran insanlardır. Bizim de hayattan çıkardığımız bir sürü ders vardır. Olması gereken de budur. Ancak geçmişte sözünü ettiğiniz olumsuz gelişmelere vesile olanları kişisel olarak mahkum etmek yerine; bir dönemi karalayarak, bugün bir iftira (Balyoz Planı) olarak gündeme getirilen ve yargıya taşınan bu konunun mağdurlarının hak aramasını müstehzi bir tarzda yazı konusu etmenizi size yakıştıramadım.

Bir gün yüzyüze gelebilirsek, bu sahteciliği, bütün boyutları ile size anlatabilirim.

Yarın çok büyük mahcubiyet yaşamak istemiyorsanız, lütfen tamamen dijital montaj ürünü suni delillere dayalı olarak ortaya konulan dosyayı inceleyiniz, tutarsızlıkları rahatlıkla saptayabilirsiniz. Arzu ederseniz sizi daha fazla bilgilendirebilirim."