BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Balıklıgöl’e akın ettiler

Şanlıurfa’da binlerce kişi iftar yemeğinden sonra Hz. İbrahim (A.S.)’ın ateşe atıldığı yer olarak bilinen kutsal mekân Balıklıgöl’e akın ett...

Abone ol

Şanlıurfa’da binlerce kişi iftar yemeğinden sonra Hz. İbrahim (A.S.)’ın ateşe atıldığı yer olarak bilinen kutsal mekân Balıklıgöl’e akın etti.
Dünyada tek doğal akvaryum olarak kabul edilen Balıklıgöl’de vatandaşların bazıları türbelerde dua ederken bazıları ise yeşil alanda oturup sohbet etmeyi tercih ettiler. Vatandaşların adam atmakta zorlandığı Balıklıgöl’de konu ile ilgili konuşan bazı vatandaşlar, “İftarımızı açtıktan sonra gelip Balıklıgöl’de huzur buluyoruz. Buranın mükemmel bir manevi havası var. Herkesin gelip görmesini buradaki havayı tatmasını tavsiye ederiz. Burada oturup sohbet ediyoruz, ailemizle birlikte çay içiyoruz. Bazı insanlar kutsal balıklara yem atıyorlar, bazıları dua ediyorlar. Rabbim bu on bir ayın sultanı olan mübarek ramazan ayından bütün ümmetin duasını kabul eder inşallah, yarın da bildiğiniz gibi bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesini kutlayacağız. Tüm İslam Âleminin şimdiden mübarek Kadir gecesini kutluyoruz. Müslüman ülkelerin çoğu şuanda karışmış durumda, Yüce Allah inşallah bu mübarek ayların, kadir gecesinin yüzü suyu hürmetine Müslümanlara merhamet eder” şeklinde konuştular.
(İHA)