BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.492,39
HABER /  GÜNCEL

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifa etti mi

BALIKESİR Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'dan son dakika açıklamalar geldi. Erdoğan'ın istifasını istediği öne sürülen Başkan Uğur, böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Ahmet Edip Uğur: ''Görevimin başındayım, istifa yok'' dedi.

Abone ol

İBB ve Düzce belediye başkanlarının istifalarının ardından AK Partili belediyelerde yeni istifalar bekleniyor. İddiaya göre Balıkesir Belediye Başkaın Ahmet Edip Uğur da Cumhurbaşkanı ile görüştü ve Erdoğan onun istifasını istedi. Peki bu iddia doğru mu? Ahmet Edip Uğur istifa mı ediyor?

Balıkesir Belediye Başkaın Ahmet Edip Uğur'dan bugün konuylla ilgili açıklama geldi. Başkan Uğur ''Cumhurbaşkanı'yla görüşmem olmadı. Görevimin başındayım, istifa yok'' dedi.

TWITTER HESABINDAKİ DEĞİŞİKLİK
Ahmet Edip Uğur'un resmi twitter hesabındaki değişiklik istifa söylentilerini kuvvetlendirmişti. Ahmet Edip Uğur hesabında yer alan "Balıkesir Belediye Başkanı' yazısını kaldırmıştı.

BEN İSTİFA ETMİYORUM SİZ ALIN
Ahmet Edip Uğur haftabaşında yaptığı açıklama ise "Ben istifa etmiyorum, siz görevden alın. Görevden alırsanız partiden istifa eder, yoluma bağımsız belediye başkanı olarak devam ederim" dediği yönündeki iddialara şu yanıtı vermişti;

-"Tamamen masa başında uydurulmuş bir kurgudan ibarettir. Söz konusu haberleri yayınlayarak bir itibar suikastına imza atmaya çalışanlar hakkında yargı yoluna başvurduğumuzun ayrıca bilinmesini isterim. 17 yıldan bu yana AK Parti'mizin bütün kademelerinde görev yapan bir nefer olarak olarak, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlattığımız kutlu yolculuğumuza ilk günkü aşk ve şevk ile devam ettiğimizi milletimize saygı ile duyuruyorum."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Dün İran dönüşü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uçakta istifa olayıyla ilgili bomba açıklamalar yapmıştı. Erdoğan'ın sözlerinin hedefindeki ismin Melih Gökçek olduğu söylenmiş ve dün gece de Gökçek Beştepe'ye gidince hareketli saatler yaşanmıştı. Erdoğan istifalarla ilgili şunları söylemişti;

-"Bir makama getirilirken iyi de makamı boşaltmasının istenmesi niye yadırganıyor. Nitekim, bir çok arkadaşımız daha önce bir çok görevlerini bırakmışlar, sonra başka görevler almışlardır. Ama dava olarak görmez de, hasbi değil hesabi davranırsan; ‘Benim şanım var şerefim var’ dersen, kusura bakma ama, partinin şerefi herkesin şerefinin şanının çok daha önündedir."

Dün gece Erdoğan Gökçek'i Beştepe'ye çağırdı!

Son dakika... Erdoğan'dan bomba istifa açıklaması