BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Baldız Ceylan İ'nin hayatı tehlikede

Eniştesi ile kaçan Ceylan İ, hastaneden taburcu oldu. Sığınma evine yerleşen Ceylan'a isterse yüz estetiği yapılacak

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde eniştesi ile kaçan ve İstanbul otogarında saldırıya uğrayan Ceylan İ, taburcu oldu. Ceylan İ'nin korunması için yeni kimlik verileceği ve isterse estetik ameliyat olabileceği bildirildi.

Sevgilisi gözlerinin önünde öldürülen genç kız hastaneden çıkmadan hemen önce bina önündeki bir otomobilde uzun namlulu silah bulunduğu ihbarı yapıldı. Alarma geçen polis araçta arama yaptı ama bir şey bulunamadı. Aracın sürücüsünün de Mardinli olduğu ve hasta ziyaretine geldiği ortaya çıktı.

ANNESİ GÖRÜŞMEK İSTEDİ

Bu arada 2 akrabasıyla birlikte kızı Ceylan’ı görmek için Mardin’den gelen anne Rukiya İ. de kızıyla görüştürülmedi. Öte yandan Ayaydın’ı öldüren, Ceylan İ.’yi de bıçaklayan zanlıların yakalanmasıyla ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, Ceylan’ın 17 ve 23 yaşlarındaki kardeşleri S. ve Y. olayı öğrenince uçakla İstanbul’a gitti. 2 genç inşaat işçisi kuzenleriyle buluşup otogara geçti.

ZANLILAR İZMİR'DE YAKALANDI

Kurulan pusuda Ayaydın 10, Ceylan ise 15 bıçak darbesi aldı. Saldırganlar bıçakları atıp metroya bindi. Fatih’te bir yakınlarının evinde kanlı giysilerini değiştiren 6 kişi, telefonlarını kapatıp otobüsle İzmir’e kaçtı. Zanlıların İzmir’de olduğunu ise polise bir akrabaları bildirdi. İzmir’de 155 Polis İmdat telefonunu arayan bir kişi, “Hamdullah Ayaydın’ı öldüren ve Ceylan İ.’yi yaralayan zanlılar İzmir Gaziemir’de saklanıyor” dedi. İzmir Polisi, yaşları 17 ile 27 arasında değişen gençleri verilen adreste yakaladı. Zanlılar, İstanbul’dan gelen polis ekiplerine teslim edildi.

SAVCIDA SUSTULAR

İstanbul Emniyeti’nde sorguları tamamlanan zanlılar, İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. 6 şüpheliden 5’i susma haklarını kullanarak savcıya ifade vermedi. Genç kızın küçük kardeşi S.İ. ise çocuk savcısınca sorgulandı. 6 şüpheli sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YÜZ ESTETİĞİ YAPTIRILABİLİR

Ceylan İ. hastaneden ayrılmadan önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan gelen görevliler, sığınma evine gitmek isteyip istemediğini sordu. Öneriyi kabul eden genç kız sığınma evine yerleştirildi. İleride Ceylan İ.’ye yeni kimlik verilebileceği ve istemesi halinde yüz estetiği yaptırılabileceği belirtildi.