BIST 10.051
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.409,46
HABER /  GÜNCEL

Balbay ve Haberal için kritik gün

Mahkeme bugün tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın tahliye taleplerini değerlendirecek.

Abone ol

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal'ın yarın tahliye taleplerinin değerlendireceği duruşma öncesinde AK Parti'ye, "Siyasi iktidara köprüden önceki son çıkışta 1 Ekim'de açılacak olan Meclis'te hiç olmazsa bu konudaki hukuksuzluğa dur demeye çağırıyorum" çağrısı yaptı.

Gök, Meclis açılmadan önce bugün yapılacak duruşmada, CHP'nin tutuklu vekilleri Balbay ve Haberal'ın tahliye taleplerinin değerlendirileceğini söyledi.

VATANDAŞLARA VE AKP'YE ÇAĞRI

"1 Ekim Meclis'in açılmasını köprüye giriş olarak nitelendirirsek köprüden önceki son çıkış 30 Eylül duruşmasıdır" diyen Gök, vatandaşlara ve AKP'ye şu çağrıyı yaptı:

"Duruşmada eğer ki hukuka aykırılık devam eder milletin seçtiği vekiller Meclis'e gelmezlerse; Meclis'in itibarı, milletin oylarının değeri ne yazık ki sıfıra inecektir. Yarın vekillerime oy vermiş seçmenleri, İzmir ve Zonguldak halkını Silivri zulümhanesinde seçtikleri kendi milletvekillerine sahip çıkmaya davet ediyorum. Siyasi iktidara da köprüden önceki son çıkışta 1 Ekim'de açılacak olan Meclis'te hiç olmazsa bu konudaki hukuksuzluğa dur demeye çağırıyorum."