BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Cemil Çiçek'ten SP'ye ziyaret

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in iadeyi ziyaret turları sürüyor. Bugünkü ilk adres ise SP'ydi. İşte görüşmenin ayrıntıları...

Abone ol

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşen ziyarette Çiçek, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Danışmanı Şevket Kazan ve Siyasi İşler Başkanı Lütfi Yaman tarafından karşılandı.

Basın mensuplarının görüntü almasının ardından basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü.

Çiçek ve Kamalak, ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Kamalak, Çiçek'in iadeyiziyarette bulunduğunu belirterek, Fazilet Partisi döneminde iki dönem Meclis'te birlikte çalıştıkları Çiçek'in ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

EN ÖNEMLİ KONU ANAYASA

Ziyarette ''Türkiye'nin en önemli konusu'' anayasa meselesinin de gündeme geldiğini ve meseleyi usul bakımından ele aldıklarını ifade eden Kamalak, Saadet Partisi'nin anayasa konusunda sürekli bir çalışma içerisinde olduğunu dile getirdi.

Kamalak, Çiçek'e Saadet Partisi'nin anayasa konusundaki temel düşüncelerin yer aldığı dosyayı sunarak, ''İnşallah çalışmalarımız, görüşmelerimiz devam edecektir'' dedi.

TBMM Başkanı Çiçek de Saadet Partisi'ne iadeyiziyaret bulunduğuna işaret ederek, ziyarette anayasa konusunun da gündeme geldiğini söyledi.

Anayasa konusunda önemli bir sürecin yaşandığını ve herkesin katkısına ihtiyaç duyduklarını ifade eden Çiçek, Saadet Partisi'nin anayasa konusunda birikimi olan bir parti olduğunu belirtti.

Saadet Partisi'nin bu dönemdeki anayasa çalışmalarına da katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Çiçek, ''İnanıyoruz ki bu süreçte de değerlendirmelerini, katkılarını varsa tenkitlerini almak isteriz'' dedi.

Meclis'in yarın açılacağını, resmi sürecin böylelikle başlayacağını belirten Çiçek,konuyla ilgili daha önce de anayasa hukuku alanındaki akademisyenlerle bir araya geldiğini anımsattı.

TBMM Başkanı Çiçek, ziyaretin anayasa konusunda çok faydalı olduğunu, usul konusunda görüşler aldıklarını belirterek, Saadet Partisi yetkililerine teşekkür etti.