BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Silah, sopa ve satırlarla kavga ettiler

Diyarbakır'da arazi anlaşmazlığı yüzünden iki aile silah, satır ve sopalarla çatıştı

Abone ol

İş merkezindekilerin can havliyle kaçtığı olayda, çatışma dışarıya taşındı. Polis, çatışmayı biber gazi ve havaya ateş ederek önlerken, 10 kişinin yaralandığı belirtildi.

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi'nde kentin önemli alış veriş merkezlerinden olan Galeria İş Merkezi'nin 3'üncü katılda bulunan Tapu Müdürlüğü'ne giden 'Demiralp' ve 'Damar' aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden tartışma çıktı.

ÇEVİK KUVVET MÜDAHALE ETTİ

Tartışma kısa sürede silah, satır ve sopaların kullandığı kavgaya dönüştü. İş merkezi içinde iki aile birbirlerine ateş açarar kurşun yağmuruna tutarken, orada bulunanlar büyük korku ve panik yaşayıp, kendilerini dışarı atmak için büyük çaba harcadı. Arbedeye müdahale etmeye giden polisin yeteriz kalması üzerine, olay yerine çevik kuvvet ekipleri sevkedildi.

10 KİŞİ YARALANDI

Polis, arbedeyi güçlükle önlerken, yaralananları hastaneye sevketmek için yoğun caba harcadı. Bu sırada iş merkezi önünde yine iki aile fertleri, silahlı, sapıla ve satırla kavgaya tutuştu. Polis, arbedeye bu kez biber gazı ile müdahale etti. Ancak, arbede sürünce polis bu kez havaya ateş açarak, aileleri güçlükle önledi. Yaşanan çatışmada 10 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılar hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, polis iş merkezi önünde aldığı geniş önlemi sürdürüyor. Polis, olaya karışınların bir kısmını da gözaltına alırken, soruşturmasına da devam ediyor.