BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,95
HABER /  GÜNCEL

Askerlerimizi şehit eden hainler öldürüldü

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde güvenlik güçlerine pusu kuran PKK'lı teröristlerin açtığı ateşte yaralanan 5 askerden 2'si şehit oldu

Abone ol

Hainler dur durak bilmiyor. Türkiye'nin yüreği yanmaya devam ediyor. PKK'lı teröristlerin Şırnak'ta güvenlik güçlerine kurduğu pusuyla 2 askerimiz şehit oldu.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde güvenlik güçlerine pusu kuran PKK'lı teröristlerin açtığı ateşte 5 asker yaralandı. Yaralı 5 askerden 2'si şehit oldu.

Bölgede başlatılan operasyonların ardından güvenlik güçleri muhtarlara resmi yazı gönderdi:

"Yaylaları boşaltın."

Beytüşşebap' yakınlarında İkinci Mevkii adı verilen bölgede PKK'lı teröristler güvenlik güçlerine pusu kurdu. Pusuda bulunan teröristler saat 22.00 sıralarında bölgeden geçiş yapan güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte ilk bilgilere göre 5 asker yaralandı. Yaralı askerlerden 2'si şehit oldu.                                      

İstanbul'da terör operasyonu
İstanbul'da düzenlenen terör operasyonunda 13 kişi gözaltına alındı...
 İşte operasyonun tüm ayrıntıları...
TIKLAYIN

Diğer askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bölgeye askerler sevkedilerek teröristler yoğun ateş altına alındı. Gecenin karanlığından faydalanıp dağlık alana kaçmaya çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların yer yer sürdüğü bildirildi.

Bu arada Beytüşşebap Jandarma Komutanlığı'ndan Kato Dağı'nda bulunduğu belirlenen bir grup terörist de yoğun top ateşi altına alındı. Top sesleri ilçe merkezinden duyuldu.

UZAKTAN KUMANDALI MAYIN KULLANDILAR

Teröristlerin saldırıyı, yola döşedikleri mayını askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattıktan sonra askerlere ateş açarak düzenlediği ortaya çıktı. Askerlerin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmanın ardından kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyonlar sürdürülüyor.

ASKERLERİMİZİ ŞEHİT EDEN TERÖRİSTLER ÖLDÜRÜLDÜ 

Şehit annesi devletten bakın ne istedi!
3 oğlundan birini bugün Siirt'te şehit veren acılı anne diğer iki oğlu için devletten yardım istedi... Ayrıntılar için TIKLAYIN

 Kato Dağı'nda 2 askeri şehit edip, 3 askeri de yaralayan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon sabahın ilk ışıklarıyla birlikte genişletildi. 2 askerimizi şehit eden teröristlerden 3'ü ölü olarak ele geçirildi. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle operasyon bölgesine özel eğitimli komandolar indirildi. Kobra helikopterler ise teröristlerin bulunduğu alanların yoğun ateş altına alarak, bombaladı. Kato'ya karadan da asker sevkedildi.

3 YARALIDAN BİRİNİN DURUMU AĞIR

Yaralı askerler Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Ancak durumu ağır olan 2 asker yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Birinin durumu ağır olan 3 asker ise ilk tedavilerinin ardından helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

YAYLALAR BOŞALTILIYOR

Hakkari ile Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi arasında bulunan Kato Dağı'nın Hakkari tarafında kalan bölgedeki yaylaların boşaltılması için İl Jandarma Komutanlığı'ndan muhtarlara resmi yazı gönderildi.

Yazıda, bölgede operasyonların yapıldığı, sivil insanların zarar görmemesi için boşaltma işlemlerini en kısa zamanda tamamlanması istendi.

Hakkari ve çevresindeki operasyonlar devam ederken, en yoğun operasyon ise Hakkari ile Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi arasında kalan Kato Dağı bölgesinde sürdürülüyor. Havadan ve kadaran yürütülen operasyonlarda sivil halkın zarar görmemesi için de çeşitli tedbirler alanıyor. Hakkari İl Jandarma Komutanlığı, Kato Dağı'nın Hakkari tarafında kalan Pınarca, Kamışlı, Çaylıca ve Kaval Köylerinin muhtarlarına yazı gönderilerek, bu köylere ait yaylaların en kasa zamanda boşaltılması istendi. Gönderilen yazıda, sivil insanların zarar görmemesi için bu işlemin yapıldığına dikkat çekildi.

ASKERİ KONVOY

Öte yandan bugün sabah saatlerinde Van yönünden gelen 20 araçlık bir konvoy Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na geçti. Mayına dayanıklı 'Kirpi' adı verilen araçların, Kato Dağı bölgesine gönderileceği belirtildi.