BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.431,91
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu'ndan şok terör yorumu

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu gündeme ilişkin konuları sert bir dille eleştirdi

Abone ol

Tv8'de Erkan Tan'ın konuğu HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu oldu ve terör konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

"Olup bitenler için 'terör' lafı az gelir" diyen Pamukoğlu şu sözleri kaydetti:

"Şehirlere, köylere, yollara, dağlara, mezralara hakimler. Bu benim için yeni bir şey değil Devletin topraklarının dörtte birinde silahlı kalkışma var. Göz görüyor, kulak duyuyor; ama zihin bazı şeyleri reddediyor. Görmek istemediğiniz sürece bazı şeyler ortadan kalkmaz. Cenaze töreni düzenlemeyen şehir kaldı mı, kalmadı."

İKTİDAR HALKI KOYUN YERİNE KOYUYOR

"Müzakereyi kim yapar? Müzakereyi zayıf yapar. Buna başladığınız anda vermeye hazırsınız demektir. Bu ülkede insan hak ve hürriyetleri konusunda sorun yok zaten. Demokrasi diye tutturmuşlar. Ülke hızla bölünmeye gidiyor."

MECLİS'TE ARKADAŞLAR ÇALIŞIYOR PARTİSİ VE ÖP ELİMİ PARTİSİ VAR

"Arkadaşlar Çalışıyor Partisi ve Öp Elimi Partisi var Meclis'te. PKK'nın ki 1 Ekim'de geleceğim diyor, dans ediyor. Diğer ikisinin de oyunu toplasan bir iktidar partisi olmuyor. İnşallah ve Maşallah Partisi ile bu işler olmaz. Gündüz gözüyle polis ve rütbeli askerler şehit olurken benim söylediklerim ağır değil."

30 YILDA ÜLKEYİ BU HALE GETİRDİLER

"1) Siyasi irade yoktu, 2) İstihbaratı tam kurup işletemediler, 3) Dünya'nın karşısına çıkacak tarzda anti-terör örgütlenmesi yapamadılar, 4) Saydıklarımı yönetecek liderlik kapasitesindeki birini getiremediler. Askeri de, sivili de, siyasetçileri de bunu beceremediler. Kadınları, çocukları, öğretmenleri öldürüyor bu ne demek? Bunu anlamak için içgüdü bile yeterlidir. Siyaseten talep ettikleri hiçbir şey olmayacak bu ülkede."

ŞEYTAN İLE  BİLE GÖRÜŞÜLEBİLİR DE BİR ŞEYTAN FİKRİDİR

"Adam sana silah dayatarak isteklerini yaptırıyor. Hiç mi haysiyet yok sende ya? Müzakerenin sonu ona taleplerinin bir bölümünü sağlayacaksın demektir. Bu talepler ile ülke bölünmeye kadar gider. Bizim derdimiz onurumuz, bağımsızlığımız gitmesin."

RADAR KONUSUNUN MECLİS'TEN GEÇMESİ GEREKİR

"Malatya'ya kurulan radarları vurmadan İran başka bir iş yapamaz. Bizim topraklarımıza bu radarların yerleşmesi ulusal bağımsızlık ile ilgili bir meseledir. ABD ve Türk yetkililerinin imzası ile olmaz. Bunu Meclis'ten geçirmeniz gerekir. İlerde kimin onayından çıktığının bilinmesi lazım."

KARAKOL BASILACAĞINI YANINDAKİ KÖY BİLİR

"Bir karakol basılacaksa bunun keşfi 1-2 yıldır, 2 aydır yapılıyordur ve o karakolun basılacağını yanındaki köy kesinlikle bilir. Gelinen yer belli. Dizler kanıyor, kafalar kanıyor..."

BÜROKRATLARI MASA BAŞINA TOPLAYIP YİYECEK-İÇECEKLE BU İŞLER KONUŞULMAZ

Bir seyircinin; 'İktidar sizden yardım beklese, gider misiniz?' sorusu üzerine konuşan Pamukoğlu;

"Yapılması ne gerekiyorsa yaparım. Yalnız şöyle bir şey var. Terör ile mücadele kurumları falan bürokratik yapılarla, bürokratları masa başına toplayıp, envai çeşit yiyecek, içecek ile bu işler konuşulmaz." dedi.