BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Boeing'de uyuştucu operasyonu

Boeing şirketinde yapılan ve dört yıl süren operasyonun sonucunda otuz yedi şirket çalışanı uyuşturucu kullanmak ve satmak suçlarıyla tutuklandı.

Abone ol

Boeing tarafından işletilen ve Amerikan hava kuvvetlerine üretim yapan bir fabrikaya yapılan uyuşturucu baskınında otuz yedi kişi göz altına alındı.

Philadelphia'daki fabrikaya yapılan baskında tutuklananların biri hariç tümünün Boeing şirketinin çalışanları olduğu bildirildi.

Zanlılar, yalnızca reçeteyle satılan uyuşturucuları kullanmak ve satmakla suçlanıyorlar.

Boeing, ABD hava kuvvetleri tarafından Afganistan'da kullanılan Chinook helikopterleriyle Osprey uçaklarının üretiminden sorumlu.

Dört yıl süren operasyon

Şirket içindeki uyuşturucu çetesinin varlığından diğer çalışanlar tarafından haberdar edilen Boeing yönetiminin, Federal Soruşturma Bürosu FBI'dan yardım istediği bildirildi.

Bunun üzerine FBI elemanları dört yıl süresince Boeing fabrikasında gizli incelemeler yürüttüler.

Sonuçta otuz yedi Boeing çalışanının, reçeteyle satılan ağrı kesici ve depresyon önleyici uyuşturucularla ilgili yasa dışı faaliyetleri tespit edildi.

Soruşturmayı yürüten savcı Zane David Memeger, gözaltına alınanlardan yirmi üçünün söz konusu ilaçların satışıyla, on dördünün de uyuşturucu bulundurmakla itham edildiklerini belirtti.

Savcı Memeger, orduya hava araçları üretmek gibi hassas bir sorumluluğa sahip Boeing şirketindeki soruşturmanın, bu nedenle yalnızca satıcıları değil, kullanıcıları da hedef aldığının altını çizdi.

Zanlıların kırk ve ellili yaşlarda kadın ve erkeklerden oluştuğu bildirildi.