BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,26
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

12 yaşında soygunu tek başına önledi

Bağcılar'da ameliyat maskeli ve silahlı soyguncu, girdiği kuyumcuda, işyeri sahibinin 12 yaşındaki oğlu tarafından böyle engellendi

Abone ol

29 yaşındaki M.Z., yüzüne taktığı ameliyat maskesi ile Mehmet Karagöz'e ait kuyumcuya geldi.

Soğukkanlı bir biçimde içeri giren zanlı, elindeki çantayı tezgahın üzerine bıraktıktan sonra belindeki silahı çıkartıp kuyumcuya doğrulttu. Bu sırada soyguncunun arkasında bulunan Karagöz'ün 12 yaşındaki oğlu Emre Karagöz'ün zanlının üzerine atlayarak engellemeye çalıştı.

Küçük çocuk ve babasına baş edemeyeceğini anlayan zanlı ise koşarak dışarı kaçtı. Yaşanan tüm bu anlar kuyumcu dükkanındaki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Küçük çocuğun, olaydan kısa bir süre önce babasıyla birlikte camiye gitmek için dükkana geldiği öğrenildi.

Soygun girişimin ardından şikayet üzerine harekete geçen İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şahsın eşkalini belirledi. Yaklaşık 3 ay süren takibin ardından zanlı, olay yerine yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan evinde yakalandı. Zanlının yakalandığı sırada üzerinde bulunan  tişörtü, olay günü de giydiği belirlendi. Zanlının adresinde yapılan aramada silah bulunmazken, bir adet kar maskesi ve soygun teşebbüsünde kullanılan gözlüğe benzer bir gözlük bulundu.

İki çocuk babası olduğu öğrenilen soyguncu M.Z.'nin boşanmak üzere olduğu ve yakınlarına ait bir evde kaldığı öğrenildi. Bir otobüs firmasında geçici olarak çalıştığı öğrenilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.