BIST 10.191
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.403,91
HABER /  GÜNCEL

Balbay AK Parti'yi Fransızlar'a şikayet etti

Ergenekon davasının 811 gündür tutuklu sanığı, CHP'den milletvekili adayı gazeteci Mustafa Balbay Fransız AFP haber ajansına konuştu

Abone ol

Ergenekon davasının 811 gündür tutuklu sanığı, CHP'den milletvekili adayı gazeteci Mustafa Balbay Fransız AFP haber ajansına konuştu.

12 Haziran'da yapılacak seçimlerde halk tarafından seçilip kendisini suçlayanlara aynı mecradan cevap vermek istediğinin altını çizen Balbay "Ben yargısal görünümlü siyasi bir saldırı altındayım. Beni suçlayanlara mecliste cevap vermek istiyorum" açıklamasında bulundu.

AFP tarafından gönderilen mektuba avukatı aracılığıyla cevap veren Balbay hapsedilmesinin nedeni olarak AKP'nin kendisiyle ödeşmesini gösterdi. Balbay "AKP'nin oynadığı demokrasi maçında doping, faul ve ofsayt serbest. Ve oynanan maçta hakem de sahada yer almıyor" dedi.

CİHANER DE KONUŞTU

AFP'ye konuşan CHP'nin diğer adayı İlhan Cihaner ise yaşananların despotluk olduğunu dile getirdi. 10 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olduğunu hatırlatan Cihaner "Kafka'nın Davası'nı anımsatan günler yaşıyoruz. Büyük beklenti var. Ve bu beklenti adaletsizlikle daha sert bir biçimde mücadele etme beklentisidir" açıklamasında bulundu.