BIST 10.180
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.403,30
HABER /  GÜNCEL

Yemen'de güvenlik güçleri aşiret üyeleriyle çatışıyor

Yemen'in en güçlü aşiretlerinden Haşid, muhalefet tarafına geçtiğini açıkladı. Aşiret üyeleriyle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 38 kişi öldü.

Abone ol

Yemen'in başkenti Sana'da güvenlik güçleri ile muhalefete katılan ülkenin en büyük aşireti Haşid arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Haşid aşireti, Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in iktidarına karşı taraf aldığını açıklamış, ülkede dün başlayan çatışmalarda 38 kişi ölmüştü.

Görgü tanıkları, bugün de düzensiz aralıklarla silah sesi duyduklarını ifade ediyor.

Ülkeden gelen haberlere göre, aşiret lideri Şeyh Sadık el Ahmar'ın destekçileri çok sayıda bakanlık binasını işgal etti.

Çatışmaların, aşiret liderinin evi ve bakanlıkların etrafında yoğunlaştığı belirtiliyor.

İktidarı destekleyen aşiretlerden biri olan Haşid'in lideri Şeyh Ahmar, muhalefet saflarına katıldığını açıklamıştı.

Ahmar'ın açıklamasından sonra, güvenlik güçlerinin liderin evini kuşattığı, çatışmaların da bu nedenle başladığı belirtiliyor.

Doktorlar, Salı günü gerçekleşen çatışmalarda 24 aşiret üyesinin öldüğünü açıkladı, hükümet yetkililerinin rakamlarına göre ise 14 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Pazar günü, Cumhurbaşkanı Salih, Körfez ülkelerinin arabuluculuğu ile hazırlanan geçiş dönemi anlaşmasını imzalamayı reddetmişti.

Salih, anlaşmayı ancak muhalefet liderlerinin katılımıyla imzalayacağını söylemişti.

Salih, ABD ve Fransa'nın da aralarında olduğu batılı hükümetler tarafından iktidarı devretmeyi kabul etmediği için eleştiriliyor.