BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,35
HABER /  GÜNCEL

Gökhan Gönül ayrılma şartını açıkladı

Fenerbahçe'nin başarılı sağbeki Gökhan Gönül Avrupa kulüplerin transfer listesinde. Yıldız oyuncu açık konuştu.

Abone ol

Şampiyon Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Gökhan Gönül, Avrupa'nın dev kulüplerinden teklif gelmesi halinde Sarı-Lacivertli ekipten ayrılacağını söyledi. Aynı mevkide görev yaptıkları Barcelonalı Alves ile İnterli Maicon'u beğendiğini belirten başarılı oyuncu, gittiği her takımda ilk 11'de forma giyebilecek düzeyde olduğunu ve yedek kalmayacağını ifade etti.

Sadece Avrupa'nın dev kulüplerinden gelecek teklifleri değerlendirmeye alacağını belirten Gökhan Gönül, Zaman gazetesine konuştu:

Bonservis bedelin gerçekten 15 milyon Euro mu?

Bonservisimde 15 milyon Euro yazıyor. Kulübüm iyi para kazanacaksa kendi menfaatlerimi de düşünerek giderim. F.Bahçe'ye çok düşük bir ücretle alındım. Şimdi benim için neredeyse 15 katı yüksek bedel isteniyor. Taraftarın ve yönetimin, o para ödendikten sonra gitmek istersem kırılmamaları gerekiyor.

Daha önce para konusunda sorun çıkardığın doğru mu?

Şu ana kadar para konusunu gündeme getirmedim. Fenerbahçe yönetimi, takımdaki herkese hak ettiği parayı veriyor.

Orta sıra bir kulüpten teklif gelse tepkin ne olur?

Fenerbahçe'nin altında olan bir takıma gitmem. Kulübüm beni yollasa da, bonservis bedelini alsa da gitmem. Bana ne vaat ediyorlarsa etsinler fark etmez.

Real'de 3 Türk oldu, Arda'nın adı İspanyol kulüpleriyle geçiyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsun?

Açıkçası Hamit, Nuri ve Mesut Özil'in Real Madrid'e gitmesi benim de iştahımı kabarttı. Orta sırada bir yere değil, dünyanın en iyi iki kulübünden bir tanesine gittiler. Bunu başarmışlarsa belki biz de başarırız. Ben de gidersem başarılı olacağımı düşünüyorum.

Barcelonalı Alves ve İnterli Maicon ile kıyaslanman konusundaki fikrin nedir?

Ben Gökhan Gönül'üm. Ayrı bir oyun tarzım var. Ne Maicon, ne Alves ne de Ramos olarak anılmak isterim.

Barça'ya gidersen Alves'ten formayı alabilir misin?

Önce şunu belirteyim, Alves'in yedeği olarak Barcelona'ya kesinlikle gitmem. Barça'da Alves var, kendi oyun stilime yakın bir oyuncuyla rekabete girmeyi severim, gerçekten isterim. Buraya geldiğimde de zaten şampiyon olan bir takıma gelmiştim, ilk 4-5 hafta sabrettim. Bütün her şeyimi verdim. O yüzden Barcelona'da biraz zor olur, dünyada sayılı oyuncular olan Alves, İnterli Maicon sayılı sağ bekler. Ancak Real Madrid'de forma giyen Ramos'u sağ bek olarak düşünmüyorum. Onun yeri stopere daha uygun. Açıkçası Maicon ile Alves'in olduğu bir yere gitmek insanı biraz daha düşündürür.