BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.410,42
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'li başkanın işyerine PKK baskını

Terör örgütü PKK, AK Parti'nin Silvan İlçe Başkanı'nın işyerini 5 teröristle basarak, iş makinelerini ateşe verdi.

Abone ol

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde AK Parti İlçe Başkanı Hacı Nedim Kılıçaslan'a ait taş ocağını basıp bekçi ve operatörü etkisiz hale getiren PKK'lı 5 terörist, araçları ateşe vererek kaçtı. Teröristlerin taş ocağının duvarlarına tehdit içerek yazılar yazdıkları belirtildi.

Silvan ile Batman karayolunun 18'inci kilometresinde bulunan Dutveren Köyü yakınlarda AK Parti Silvan İlçe başkanı Hacı Nedim Kılıçaslan'a ait taş ocağına dün saat 21.30 sıralarında gelen teröristler, bekçi ile operatörü elektrik kabloları ile sandalyelere bağlayarak etkisiz hale getirdi. Taş ocağında bulunan 4 aracı ateşe vererek PKK'lılar daha sonra taş ocağının duvarlarına, 'PKK, Apo, Hacı ayağını denk al, Başbakan'a selam' yazarak kaçtı. Olayın güvenlik güçlerine haber verilmesinden sonra bölgede kapsamlı operasyon başlatıldı.

Bu sabah taş ocağına giden Silvan Kaymakamı Doğan Demirbaş, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Kamalı ve Cumhuriyet Başsavcısı Necip Sarı incelemelerde bulundu. PKK'lıların basıp araçları ateşe vermesi sonucu taş ocağındaki yaklaşık 600 bin TL zarar verdiği belirtildi. Ak Parti ilçe başkanı Hacı Nedim Kılıçaslan'ın dün Batman'a miting için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamaya gittiği ifade edildi. Taş ocağında baskın sırasında bulunan ve etkisiz hale getirilen bekçi ile operaratör, ifadelerine başvurulmak üzere karakola götürüldü.