BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,03
ALTIN 2.306,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakırköy'de ücretsiz kreşlerin sayısı 6'ya çıktı

Bakırköy Belediyesi tarafından Bakırköylü çocuklara ücretsiz hizmet veren kreşlerin sayısı 6’ya çıktı.

Abone ol

BAKIRKÖY Belediyesi Barış Manço Çocuk Evi, Zübeyde Anne Çocuk Evi ve Ülkü Adatepe Çocuk Evi’nin ardından Muazzez İlmiye Çığ,Hasan Ali Yücel ve Can Yücel Çocuk Evleri de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in katıldığı törenle resmi açılışı yapıldı.

CHP’li yerel yönetimlerin yaptıkları hizmetleri değerlendirirken belirli kıstaslarının olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, ” Belediyeleri değerlendirirken kaç kreş açtı, kaç öğrenci yurdu açtı, eğitim ve sağlık hizmetleri nasıl bunlara bakıyoruz. Gördüğüm kadarıyla Bakırköy Belediyesi tüm bu kıstaslarımızı fazlasıyla yerine getirmiş. Ayrıca yeni baba olan biri olarak kreşleri görmek beni ayrıca mutlu etti. Bir de kreş sayısı ne kadar çok olursa kadınlarımız çalışma yaşamında daha fazla yer alacaktır. Ben başta belediye başkanı Ateş Ünal Erzen olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de yeni hizmete açılan kreşlerle beraber Bakırköy Belediyesi kreşlerinden yararlanan çocuk sayısının 466’ya çıktığını belirterek,” Muazzez İlmiye Çığ, Hasan Ali Yücel ve Can Yücel Kreşlerimiz ile birlikte Bakırköy Belediyesi’nin kreş sayısını 6’ya çıkartarak çocuk sayısını da 466’ya çıkardık. Önümüzdeki günlerde hizmete açılacak Leyla Gencer Kültür ve Sanat Merkezi’mizde de 120 çocuk kapasiteli bir kreş açılacak ve toplam kapasite 588’e çıkacak. Bizim kreşlerimizden çocuklarımız hiçbir ücret ödemeden yararlanıyorlar. Buna servisleri de dahil. Kreşlerimizdeki çocuklarımız ayrıca yine ücretsiz olmak üzere tenis, yüzme, dans, müzik,ritmik jimnastik, satranç derslerini almaktadırlar. Bizim kreşlerimizi diğer kreşlerden ayıran temel özelliklerinden biri de engelli çocuklarımızın da normal çocuklar gibi yararlanmasıdır. Ayrıca her kreşimizde psikolog ve hemşire de bulunmaktadır. Bir de çalışan anneler göz önünde bulundurularak kreşlerimiz yılın 12 ayı da açık kalmaktadır.” şeklinde konuştu.

Kreş açılışlarına Muazzez İlmiye Çığ ve Hasan Ali Yücel’in torunu,Can Yücel’in kızı Su Yücel ile CHP Bakırköy İlçe Başkanı Sait Yücel de katıldı.

screen-shot-1435-01-10-at-9.53.52-am.png