BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.492,11
HABER /  DÜNYA

Cesetler ortada halk açlıktan yağmalıyor

Filipinler kıyametini yaşıyor... Cesetler hala kaldırılabilmiş değil. Aç kalan halk ise yağmalıyor.

Abone ol

Filipinler Haber Ajansı'nın (PNA) bildirdiğine göre, Ulusal Afet Yönetimi Birimi, ülkeyi etkisi altına alan Haiyan tayfununda yaralı sayısının 2 bin 623 olduğu, halen 84 kişinin de kayıp olduğu belirtildi.

Tarihinin en büyük doğal afetlerinden birini yaşayan ülkede, arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, ölü sayısının bin 833'e yükseldiği bildirildi.

Yetkililer, 59 bin 733 aile veya 286 bin 433 kişinin ülke genelindeki 993 tahliye merkezlerinde toplandığını, felaketin 41 bölgedeki 7 bin 488 köyde hasara yol açtığını kaydetti.

YARDIM DAĞITILAMIYOR

Gözlemciler, ülkedeki ulaşım ve iletişim hatlarının tayfun yüzünden sekteye uğraması nedeniyle ölü sayısının belirlenmesi ve yardım malzemelerinin dağıtımında güçlükler yaşandığına dikkati çekiyor.

Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino ise CNN'e yaptığı açıklamada, ölü sayısına ilişkin tahminlerin korkulandan az olduğunu belirtti.

Açıklanan tahmini rakamların "çok fazla" olduğunu belirten Aquino, can kaybının 2 bin-2 bin 500 civarında olabileceğini ileri sürdü.

YAĞMALAMA BAŞLADI

Öte yandan su, gıda ve tıbbı malzemenin kıtlığı, yağmalama olaylarına neden oluyor.

Ulusal Gıda Kurumu Sözcüsü Rex Estoperez, Leyte adasındaki Alangang bölgesinde bir ambardan 100 bin çuval pirinç kaçırıldığını, yağmalama olayı sırasında bir duvarın yıkılması sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Estoperez, yetkililerin, çaresiz insanların yiyecek bulmak için evlere ve alışveriş merkezlerine izinsiz girmesine engel olmaya çalıştığını belirtti.