BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  EKONOMİ

Bakandan Merkez'e dolar çıkışı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dolar kurunun 1.92 olacağını söyleyen Merkez Bankası'na 'bir an önce düşsün' çıkışı yaptı.

Abone ol

Kurun düzeyiyle ilgili konuşan Enerji Bakanı Yıldız, "Merkez Bankası Başkanımızın bahsettiği 1,92’lik kurların bir an önce oluşması lazım. Enerji sektörünün kuru 1,88 ile 1,92 lira arasındadır" dedi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin yayın organı Ekonom’a konuştu. Kurun düzeyiyle ilgili açıklamalarda bulunan Yıldız şunları söyledi:

”Merkez Bankası Başkanımızın bahsettiği 1,92’lik kurların bir an önce oluşması lazım. Enerji sektörünün kuru 1,88 ile 1,92 lira arasındadır. Maliyetlerimiz de genellikle bu düzeydedir. Bunun üzerini gördüğümüz her rakam bizim maliyetlerle alakalı yüklendiğimiz , omuzladığımız bir rakamdır diye düşünmek lazım. Ham petrölün varil fiyatında bekledğimiz düşüş henüz oluşmuş değil. Bölgemizdeki siyasi istikrarsızlığın getirdiği maliyetlerin de bir an önce kendi rakamlarına çekilmesinin lazım geldiğini, yani 102-103 dolarlara gelmesi gerektiğini belirtmek isterim.”