BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,66
GÜNCEL

Bakırköy Belediyesi'nde darp iddiası! Eski meclis üyesinin parmakları kırıldı

CHP'li Bakırköy Belediyesi, tecavüz skandallarıyla gündeme gelen partisini bu kez kadına şiddetle karşımıza çıkardı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın kayınvalidesi olan ve önceki dönem Bakırköy Belediyesi CHP meclis üyeliği yapan İlknur Meral, belediye içinde darbedildi. O anlarda Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun yaşanan skandala sessiz kalması tepki çekti.

Taciz ve tecavüzlerle çalkalanan CHP bu kez kadına şiddetin adresi oldu. Bakırköy Belediyesi önceki dönem meclis üyeliği yapan İlknur Meral belediye içerisinde darp edildi. Bununla da yetinilmeyip yerlerde sürüklendi. İlknur Meral'in, belediye içinde darbedildiği anlarda Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun makam odasından çıkmaması ve kadına şiddete sessiz kalması tepki çekti.

İlknur Meral İki parmağının kırıldığını savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Öte yandan Bakırköy Belediyesi yaptığı açıklamada satışın hukuka uygun olduğunu ve darp olayının gerçek olmadığını beyan etti.

"Bu belediyede yolsuzluk var, Bakırköy'ü yiyip bitirdi Bülent Kerimoğlu"   

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın kayınvalidesi olan Meral, darp edilmesi ve yerlerde sürüklenmesi sonrasında sinir krizleri geçirirken "Bu belediyede yolsuzluk var, Bakırköy'ü yiyip bitirdi Bülent Kerimoğlu. Kendimi yakacağım, öldüreceğim. Ben doğruları savunduğum için, 'hakkımızı yiyorsunuz' dediğim için Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun talimatıyla bana belediye binasında yapmadıkları zulüm kalmadı. Beni yerlerde sürüklediler. Yazıklar olsun bu partiye! Ben meclis üyeliği de yaptım Bakırköy'de" diye isyan etti.

Makam odasındaki CHP'li belediye başkanı şiddete sessiz kaldı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın kayınvalidesi ve önceki dönem Bakırköy Belediyesi CHP meclis üyeliği yapan İlknur Meral'in darp edildiği esnada odasında bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun ise odasından çıkmadığı, bir kadının makam odası önünde darp edilmesine sessiz kaldığı öğrenildi.

Aynı dakikalarda da Kerimoğlu'nun vahşi bir cinayetle hayattan koparılan Maltepe'deki özel bir üniversitenin öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer hakkındaki paylaşımı ise şaşkınlık oluşturdu.

İlknur Meral yaşananları Hürriyet’e şöyle anlattı:

“Bakırköy’deki Hızalan sitesinden 98 yılında bir ev almıştım. 2013 yılında Asoy Karca diye bir inşaat şirketi 10 katlı bir maketle gelip arazimizi istedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onay verdi dediler. Bazı ev sahipleri kira yardımı adı altında verilen 40 bin lirayı aldılar. Belediyeye sordum. Öyle bir şey olamaz. Emsali yok dediler. Bu defa yine aynı kişilerle Ertmim inşaat şirketi olarak 5 katlı bir proje teklifinde bulundular ve ihtar çektiler. 40 bin lira alanlara ihtar çekerek ikinci sözleşmeyi imzalayın dediler. İmzalamadığınız takdirde tazminat davası açıp daha çok katını alırız dediler. İnsanlar korkup imzaladı. 3 parselde 3’te 2 çoğunluğu sağladılar. 2018’de her parselden kat malikleri gidip biz 3’te 2 çoğunluğu sağladık, 3’te 1’in malının satışına gidilsin diye dilekçe verdiler. 2018’de ihtiyati tedbir kararıyla durdurduk. 2019 Mart ayında yine bir satış geldi bu 3 parsele. Bu defa İdare Mahkemesi’nden durdurduk.

"Alıcıları alıp içerde gizli bir oda varmış oraya götürdü"

"Bugün benim dairemin de olduğu parsel satışa çıktı. Tamam biz imzalamadık satın. Ama rayiç bedelini bize niye bildirmiyorsunuz. Metrekaresini kaçtan satıyorsun, bana ne veriyorsun. Hiçbir şey bilmiyoruz. Bana satış bedelini göndermeden kaça satıyorsun benim evimi. Tek bildiğimiz alıcılar içeri girsin satıcılar çıksın. Niye ben çıkıyorum. Beni dışarı atıyorlar. Atan Tülay Bikiş. Belediye Mali Hizmetler müdürü ve başkan yardımcısı. Sesimi çıkarmayacağım, arkada oturacağım diyorum. Bizi dışarı çıkarıyorlar biz içeri giriyoruz. Bu seferde Tülay Hanım alıcıları alıp içerde gizli bir oda varmış oraya götürdü. Nasıl gizli yaparsın bu satışı bir şey mi var ben de öğreneyim. Eğer sorun çıkarırsam da beni dışarı at diyorum. Güvenlik beni bırakmadı."

"İnşaat mühendisi Gökçe Filiz de vardı. Hepsi müdahale etti bana. Korkunç bir gündü. Ben içeri giriyorum. Beni itiyorlar. Yere düştüm. Sinir krizleri geçirdim. Sürüklendim. Bayıldım. Kendimi kaybettim. Beni içeri almazsanız kendimi öldüreceğim dedim dışarda. Beni niye bu duruma sokuyorsun. Ben hırsız mıyım ben dolandırıcı mıyım. Ben emekli öğretmenim. 25 yıl hizmet verdim. Aynı zamanda eski meclis üyesiyim. Ben yerlerde süründüm ayıldım bayıldım o arada nasıl darp edildim bilmiyorum. O anları hatırlamak istemiyorum. Sağ elim şişti ve ağrıyor. Onlar içerde kapı kilitli ne yaptılar bilmiyorum. Herhalde benim durumumdan dolayı 15 gün sonraya ertelemişler satışı. Ne kadar doğru bilmiyorum. Sonra hastaneye gittim. Film çekildi. Serçe ve yüzük parmağım kırılmış. Sağ elimi hiç kullanamıyorum. Hiç iyi değilim."

"Zaten İmar müdürü Paşa Sarıbaş’la yardımcısı Elif Umar bize bu konuda hep sıkıntı verdiler. Zaten Elif Umar’ın kocası Sinan Umar bu projenin içindeki mimar. Gökçe Filiz de bu işin içinde. Satmak için çaba sarf ediyorlar. Bakın idare mahkemesinden karar çıkmadı. Sözleşmede kat maliklerine sunulan proje diyor. Bize proje sunulmadı ki. Projeyi getirin hemen imzalayacağız.”

Sitene Ekle