BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.433,66
HABER /  GÜNCEL

Bakırköy Belediyesi 2 milyar doları tepti

Bakırköy Belediyesi imara açsaydı 2 milyar dolar gelir eldeceği alanı Botanik park yapmayı tercih etti.

Abone ol

İçinde doğal gölet,gezi ve dinlenme alanları,çocuk oyun alanı,botanik bahçesi,tematik bahçeler,restaurant, kafeterya ve piknik alanları bulunacak olan park 2013 yılı  mayıs ayının sonunda   hizmete açılıyor. 

Bakırköy Botanik Kent Park’ında 48.710 metrekare yeşil alan,9.030 metrekare tematik park,gül,lavanta,şifalı bitkiler ve renk temalı bahçeler,1.890 metrekare çocuk oyun alanı,1.520 metrekarelik doğal piknik alanı,1.090 metrekarelik restaurant,5.222 metrekare doğal göl bulunuyor..Doğal göl içerisine atılacak bakteriler yardımıyla biyolojik yollardan temizlenecek.

Bakırköy Belediyesi Botanik Kent Parkı 24 saat güvenlik tarafından kontrol edilecek.

PARK GÖÇMEN KUŞLARIN GEÇİŞ YOLU ÜZERİNDE OLACAK 

 Kentleşme nedeniyle mevsimlerin bitkiler ve ağaçlar üzerinde yarattığı etkiye yeterince tanık olamadığımız için  bu park bizlere ağaç ve bitki türlerini tanıma ve her mevsim gözlemleme şansı verecek. İstanbul’un , göçmen kuşların geçiş yolu üzerinde bulunmasını da hesaplayan proje uzmanları, bazı kuş türlerinin konaklamak için parka geleceğini de ifade ediyor. Ayrıca çocuklarımız ve gençlerimizin doğanın dönüşümüne de tanıklık edecek.

İMARA AÇILMIŞ OLSAYDI 2 MİLYAR DOLAR GELİR SAĞLANACAKTI 

 Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,”Eğer Bakırköy Belediyesi olarak  biz bu 96 bin metrekarelik araziyi imara açmış olsaydık en az 2 milyar dolar belediyeye gelir aktarılabilecekti. Bu burayı yurttaşlarımıza kazandırmayı tercih ettik.”dedi.

 Başkan Ünal Erzen şu an sahada 100 civarında personel çalıştığını da hatırlatarak,” Botanik Parkın alt yapı inşaatı epey zamanımızı aldı. Artık üstyapı işlerini yaklaşık 100 kişilik ekip çalışıyor ve önümüzdeki günlerde çalışan sayısı da artacak. Mayıs ayının sonunda İstanbul’un en büyük Botanik Parkını bütün İstanbullular’ın hizmetine sunacağız.”şeklinde konuştu.