BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  GÜNCEL

Arınç'tan flaş çekilme açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç çekilme sürecine dair açıklamada bulundu

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç PKK'lıların çekilme süreci ile ilgili konuştu. Süreci takip ettiklerini söyleyen Arınç,''PKK'nın çekilme süreci takibimiz altındadır ve bizim için sonuç önemlidir. Bu sonuca yaklaştığımızı hissediyoruz.'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye’de bulunan Arap gazeteciler heyetini kabul etti.

Kabulün sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Arınç, terör örgütü militanlarının sınır dışına çekilme sürecinin bugün başladığının hatırlatılması üzerine, bu konuda Bakanlar Kurulu toplantısından sonra söyledikleri ve Başbakan’ın söylediklerine ilave bir şey olmadığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşte Arınç'ın konuşmasından satır başları;

ÇEKİLME SÜRECİ

PKK'nın çekilme süreci takibimiz altındadır ve bizim için sonuç önemlidir. Bu sonuca yaklaştığımızı hissediyoruz.

VEKİL HAKLARI

TBMM üyelerinin kendilerine ait kanunlarının olmaları tabidir. AB ülkelerinde parlementerlerin uymak zorunda oldukları düzenlemeler vardır. TBMM üyelerinin de kendilerine has durumlarının tespit edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yeni düzenleme tasarı değil yasa teklifidir. Bir kısmı 'bu kadar da olmaz' diyebilir. Meclis Genel Kurulu gündemine hakimdir. Peşinen suçlamalara gerek yok.

Parlementodaki 4 parti böyle bir konuda demek ki birleşebiliyorlar. Bunlar yapılıyor da niçin anayasa komisyonu konusunda oylaşamıyor. Çözüm süreci için tüm siyasi partiler niye fikir birliği yapmıyorlar da iktridarı eleştiriyorlar. 

MAVİ MARMARA TAZMİNATI

İsrail'den dönen ekiple görüşme yapacağım.İsrail'le tazminat konusundaki çalışmalarımız sonuçlanmış değil. Bazı mutabakatlar sağlanmadı üçüncü bir görüşme olabilir.

PKK'DAN GERİ ÇEKİLME AÇIKLAMASI

Dün PKK'dan geri çekilmeye dair açıklama gelmişti. O açıklamada Ankara'ya "saldırı" olmaması için tehdit gibi şartlar sıralanmıştı. (DEVAMI)

ERDOĞAN'DAN GERİ ÇEKİLME KOŞULU

Başbakan Erdoğan da dün PKK'nın çekilmesine dair açıklama yaptı. Erdoğan, "PKK silah bırakıp gitsin" dedi. (DEVAMI)

MURAT KARAYILAN KANDİL'DEKİ ÇEKİLME İLANI

PKK terör örgütünün Kandil lideri Murat Karayılan Kandil'de basın toplantısı düzenledi. Çekilme tarihini açıkladı : 8 Mayıs... (DEVAMI)

PKK ÇEKİLME HABERLERİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN