BIST 9.984
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.427,35
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakanların seçim bölgeleri değişiyor!

2007 seçimlerinde çok sayıda bakanın seçim bölgesini değiştiren AK Parti Haziran seçiminde de sürpriz rotasyona hazırlanıyor.

Abone ol

Haziran'da yapılacak seçim öncesi AK Parti'de milletvekili adaylarını belirleme sürecinde heyecan dorukta. Yeni milletvekili adayları için temaayül yoklamaları bitti, sırada mülakat var.

Mevcut milletvekilleri de yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceğinin heyecanı içinde. Bir sürpriz de bakanlar ve parti yöneticileri için. Yeniden aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılan bazı bakan ve parti yöneticilerinin bu kez seçim bölgelerinin değiştirilmesi gündemde.

AK Parti'de temayül yoklaması son buldu. 5 bin 599 aday adayı teşkilattan notlarını aldı. Bu notlar AK Parti Genel Merkezi'nde. Şimdi mülakat süreci başlıyor. MKYK üyelerinden oluşacak 6 komisyon 25-31 Mart tarihleri arasında aday adaylarıyla yüz yüze görüşme yapacak. Yapılacak ilk elemenin ardından Genel Başkan Yardımcılarından oluşan ara komisyon devreye girecek. Aday adayları, bu komisyonlarda elenecek. Bu süreçte, gerekirse bazı illerde anketler yapılarak, aday adayları halka sorulacak. Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında kurulacak son komisyon, listelere son şeklini verecek ve liste 11 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edecek.

BAKANLARA SEÇİM BÖLGESİ ROTASYONU

Bu süreç seçime yeni katılacak milletvekili adayları için. Ancak mevcut milletvekillerini de başka bir heyecan bekliyor. 2007 genel seçimlerinde bakanların seçim bölgesinde değişiklikler yapan AK Parti'nin, 12 Haziran seçimlerinde de ciddi rotasyona hazırlandığı belirtiliyor.

İşte kulislerde dolaşan iddialar:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Manisa yerine Bursa'dan, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in Bursa yerine İstanbul'dan, Binali Yıldırım'ın Erzincan yerine İzmir'den aday gösterilebileceği belirtiliyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Gaziantep'ten, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in Van'dan aday olmayacağı konuşuluyor. Ailesi nedeniyle Van'da sorun yaşadığı iddia edilen Çelik'in İstanbul'dan aday gösterilmesi bekleniyor. Şimşek için ise memleketi Batman'dan aday gösterilebileceği konuşuluyor.

Eski bakanlardan Kürşat Tüzmen'in Antalya'ya kaydırılması beklenirken Antalya milletvekili olan Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in ise üç büyük ilden birinden aday olabileceği iddia ediliyor.