BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Aykut Kocaman O'nu tek geçiyor

Mehmet Topuz, Süper ligde takım arkadaşlarının toplamından fazla süre sahada kalarak Fenerbahçe'nin istikrar abidesi oldu.

Abone ol

Transferi Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında büyük kriz yaratmış, Başkan Aziz Yıldırım, önce kulübü Kayserispor ile ardından kendisiyle anlaşıp, Mehmet Topuz’u Sarı-Lacivertli renklere bağlamıştı. İşte o Topuz, ilk başlarda kendisine bağlanan büyük umutlara karşılık verememişti.

Ancak teknik direktörlüğe Aykut Kocaman’ın gelişiyle birlikte her şey değişti. Genç hoca, kendisinden bir türlü vazgeçmiyor, her maçta ilk 11’de görev veriyordu. Mehmet Topuz da hocasının bu güvenini boşa çıkarmadı ve her maçta daha iyi oynayıp, Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışındaki en önemli silahlarından haline geldi. 

Fanatik Gazetesi bu futbolcunun göz kamaştıran istitatistiklerini sayfasına taşıdı. Bu sezon Süper Lig’de 26 maçın 26’sında forma giyen yıldız oyuncu, 2 bin 262 dakika sahada kalarak, takımının istikrar abidesi oldu. Çok ilginçtir, Mehmet Topuz, bu süreyle, takım arkadaşları Özer (505), Bilica (546), Bekir (651), Gökay (271), Okan (180), Güiza (4) ve İlhan’ın (1)  toplamından daha uzun süre sahada kaldı. Bu 7 futbolcunun sahada kaldığı süre toplam 2 bin 158 dakika oldu. Böylece Topuz, arkadaşlarının toplamından 104 dakika daha fazla süre sahada kaldı.

SADECE FUTBOLU DÜŞÜNÜYOR
Takımına 1 gol, 6 asistlik katkı sağlayan yıldız oyuncu, 26 maçta 2 sarı kart görerek, sadece futbolu düşündüğünü de ortaya koydu. Lig’deki tüm futbolcular değerlendirmeye alındığında Topuz, Kayserisporlu Hasan Ali Kaldırım (2 bin 340 dakika) ve Selim Teber’in (2 bin 307 dakika) ardından 3. sırayı aldı. Bu istikrarı Hiddink’in de dikkatini çekti ve oyuncu, 2.5 yıl aradan sonra tekrar Milli Takım’a davet edildi.