BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erkeğe değil kadına iş kurma kredisi

Paranın Güzin Ablası Özlem Denizmen, pozitif ayrımcılık yaparak iş kurmak isteyen hemcinslerine imkan sunan kredileri kaleme aldı

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-İş kurma ve yönetme becerisi olan ancak yeterli düzeyde maddi birikimi bulunmayan kadınlar için altın fırsat. Paranın Güzin Ablası Özlem Denizmen, hemcinslerine özel imkanlar sunan kredileri yazdı....

İşte www.paradurumu.tv sitesinde Denizmen'in kaleminden "Kefilsiz, teminatsız… İŞ KURMA KREDİSİ" imkanı?

2003 senesinden beri ülkemizde olan, bugün itibariyle 48 ilimizde hizmet veren MİKRO KREDİ merkezleri,  iş kurmak isteyen kadınlara eğitim ve kefilsiz para veriyor.

Kim başvurabilir?

Para kazanmak isteyen, bankadan kredi alamayan,  dar gelirli HER KADIN.

Nasıl başvurabilirsin?

1.Yapmak istediğin bir iş olsun (nakış, yemek yapmak, bisiklet kiralamak…)

2. İş kurmak isteyen dört Kadın (akraba olmuyor) daha bul, biraraya getir (sen dahil 5 kişi olun)

3.  Başvur. İster merkezde, ister evinde bir hafta eğitim veriyor, sonrasında yapacağın işe göre kredi alıyorsun (ilk başvurunda 100 – 1000 TL arası).

4. Parayı al.  (İpotek kefil istenmiyor.) Derhal işi yapmaya başla ki, geri ödemeleri yapabilesin. Diyelim bu sene için ilk 500TL aldın.

Evden el işi yapacaksın, sattıkça haftalık 12.5TL ödeyerek geri ödüyorsun.

5. Bir yıl vadeli verilen krediyi düzenli ödersen, ikinci yıl limit 2000 TL’ye çıkıyor ve bu şekilde katlanarak devam ediyor.

Nereden, nasıl başvurulur?

www.tgmp.net internet sitesinden bulunduğun bölgedeki mikro kredi kuruluşunu öğrenerek gidip başvuruyorsun. Bulunduğun bölgede mikro kredi kuruluşu yoksa valiliklerde bulunan İl Özel İdaresi’ne başvurabilirsin.

İstanbul’un İLK Mikro Kredi Merkezi Bağcılarda açıldı. Vuslat Doğan Sabancı Mikrokredi Şubesi 0212-651 04 31 bilgi alabilirsiniz.

Bugüne kadar 45,000 kadın mikrokredi kullanmış.

Geri ödeme oranı mı? %100. İşte kadınlarımızın güvenirliği!