BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,58
HABER /  GÜNCEL

Bakanlar'a ve BDP'lilere Kandil rötarı

Bakanlar inceleme sonrası Diyarbakır havaalanına geldi, BDP'liler de grup toplantısı sonrası... Yorgunluğu atmak için uçağa bindiler ama, bir anonsla ortalık kızıştı.

Abone ol

Dün akşam Diyarbakır havaalanı hareketli görüntülere sahne oldu. Hakkari, Şırnak ve Siirt'te incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara'ya dönmek için soluğu havaalanında aldı. Aynı gün Diyarbakır'da grup toplantısına katılan BDP'li vekiller de Ankara'ya uçacaktı ancak kriz 'geliyorum' demeden geldi.

Önce havalanında rezervasyon krizi yaşadı BDP'liler, ardından da uçakta bakanlarla beraber tam bir saat beklemek zorunda kaldılar. Yapılan rötarın nedeni ise, Kandil'e gidecek olan savaş uçaklarıydı.

Hakkari, Şırnak ve Siirt'te incelemelerini tamamlayan İçişleri bakanı İdris Naim Şahin, Orman ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu, dün Diyarbakır'dan tarifeli 20.30 uçağı ile Ankara'ya dönmek için havaalanına geldi. Diyarbakır'daki grup toplantısına katılan BDP Milletvekilleri Hasip Kaplan, Sırrı Sakık ve Murat Bozlak'ta havaalanına geldi.

REZERVASYON TARTIŞMASI ÇIKTI

BDP'li milletvekillerden Sakık ve Bozlak'ın rezervasyon yaptırmadığı belirtilince burada görevliler ve Sırrı Sakık arasında tartışma çıktı. Elindeki rezervasyon belgesini gösteren ve görevlilere çıkışan Sakık ile görevlilerin tartışması sorunun çözülmesi ile sona erdi.

BU KEZ UÇAK RÖTAR YAPTI

Bakanlar, milletvekilleri ve yolcular uçağa alındı ancak uçak havalanamadı. Uçağın pilotu yaptığı anons ile 'pistin temizlenmesi' için rötarlı kalkacaklarını belirti. Uçakta bulunan BDP Grup Başkan vekili Hasip Kaplan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'a şunları yazdı:

YORGUN BAKANLARLA UÇAKTA BEKLEMEK ÇOK ZEVKLİYDİ

"Ankara uçağında İçişleri, Çevre orman bakanları, bürokrat, koruma ordusu ile beraberiz. Hakkari, Şırnak, Siirt üç ili dolaşmışlar, havadan sonra uçak da yorgun. Bir anons; 1 saat 15 dakika uçakta havaalanında bekliyoruz. Kandil'e savaş uçakları mesaide bekliyoruz, anlaşılan habersizler. İtiraf etmeliyim ki, yorgun bakanlar ve tarifeli uçak içinde havaalanında uzun süre beklemek çok zevkliydi, biz alışık onlar çok yeniydiler"

SAVAŞ UÇAKLARI NEDEN OLDU

Konuyla ilgili DHA muhabirine de açıklama yapan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, bulundukları uçağın piste kalkış yapan savaş uçakları nedeniyle rötarlı kalktığını belirterek, milletvekillerine rezervasyon bahanesi ile sorun çıkarılan VIP salonlarının yol geçen hanı olarak kullanıldığını öne sürdü.