BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan’ın ses kaydı ülkeyi karıştırdı

Polonya Dışişleri Bakanı Radek Sikorski’nin “Polonya’nın ABD ile olan ilişkileri değersizdir” dediği ses kaydı ortaya çıktı. Ortaya çıkan se...

Abone ol

Polonya Dışişleri Bakanı Radek Sikorski’nin “Polonya’nın ABD ile olan ilişkileri değersizdir” dediği ses kaydı ortaya çıktı. Ortaya çıkan ses kayıtları Polonya’da karışıklığa sebep oldu.
Polanya’nın Wprost gazetesinde Polonya Dışişleri Bakanı Radek Sikorski’ye ait olan ses kayıtları yayınlandı. Yayınlanan kayıtlarda Sikorski, İngiltere Başbakanı David Cameron’un AB ile ilişkilerini düzgün yapamadığı sert bir dille eleştirdi. Kayıtta ayrıca ABD’nin müttefiki olan Polonya’nın ABD ile ilişkilerinin değersiz olduğu söylendi. Dışişleri Bakanı Sikorski’nin ses kayıtlarında kullandığı kaba ve sert dil de tepki çekti.
Sikorski, AB Dışişleri Bakanları buluşması için gittiği Lüksemburg’da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hükümetimiz organize suç örgütü tarafından saldırıya uğramıştır. Saldırının arkasında kim olduğunu henüz bilmiyoruz. Umarım hukuk sistemimiz suçluları bulacak” şeklinde konuştu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Polonya Dışişleri Bakanlığı konuşmaların anlamının dışına çıkarıldığını bildirdi. Polonya Başbakanı Donald Tusk da, ses kayıtlarının yayınlanmasının organize suç örgütü tarafından yapıldığını iddia etti.
Konuyla alakalı Wprost gazetesine soruşturma açılırken gazetenin baş editörü Sylwester Latkowski’nin, kayıtlara nasıl ulaşıldığına dair ifadesi alındı.
Polonya muhalefeti ses kayıtlarıyla bağlantısı olan kişilerin istifası istedi. Buna karşın Polonya Başbakanı Donald Tusk, suç örgütlerine göre davranışlarını belirlemeyeceklerini ve bakanı cezalandırmayacaklarını açıkladı.
(İHA)