BIST 10.117
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.412,65
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan'ın önüne kızını bırakıp gitti

Eskiden cami avlusuna çocuk bırakılırdı şimdi bu çıktı. Bir kişi herkesin şaşkın bakışları arasında bakanın önüne kızını bırakıp gitti.

Abone ol

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri'de çeşitli açılışlara katıldı.Tören sırasında yerinde oturan Bakan Yıldız'ın yanına gelen I.T. adlı kişi, kızını burada bırakıp ayrılmak istedi.

Bakan Yıldız'dan kızının otutulmasını istediği öne sürülen I.T., güvenlik görevlileri tarafından uzaklaştırıldı


Açılış ve Ahi Evran Haftası sebebiyle Kayseri'de bulunan Bakan Taner Yıldız, Develi ilçesinde şaşırtan bir olay yaşadı.

Develide bir tesisin temel atma törenine katılan Yıldız, protokol sırasında otururken yanına bir kişi yaklaştı.

40234_62781_23092013173428_5.jpg

I.T. adlı bu kişi kızını Bakan'a bırakarak gitmek istedi. Gelir durumu olmadığı için kızının okutulmasını isteyen kişi güvenlik görevlileri tarafından 'ağzı kapatılarak' hemen bakanın yanından uzaklaştırıldı.

40234_62781_23092013173428_7.jpg
Bakan'ın yanında kalan küçük kız ise şaşkınlık içinde olanları izledi. Bakan Yıldız küçük kızla yakından ilgilendi.

40234_62781_23092013173428_8.jpg

Bakan Taner Yıldız, Kayseri’deki programında ise Ahi Evran Haftası kutlamalarına katıldı. Buradaki törenler öncesinde soruları yanıtlayan Yıldız, Koç grubuna yönelik soruşturmada kasıt olmadığını söyledi.

40234_62781_23092013173428_3.jpg

Bakan'ın önüne çocuğunu bırakmak isteyen kişi
alandan apar topar böyle götürüldü.

KOÇ'A İNCELEMEDE KASIT YOK

Taner Yıldız, Koç Grubu'na ait Aygaz’ın Mersin’deki gaz depolama tesislerin lisansının Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından sona erdirilmesi ile ilgili soruya, şu yanıtı verdi:

"Aygaz’ya yapılan işlemler herkes tarafından biliniyor. Kesinlikle bir kasıt söz konusu değildir. Bu konuda bize de benzeri sorular geliyor. Aygaz’ın 28 depolama tesisinden birinin lisansı sonlandırıldı. Bu tamamen teknik bir konudur. Siyasi bir karar kesinlikle olamaz. Şahsımın da hükümetimin de şahsi bir kararı söz konusu değildir."

KAYA GAZI

Bakan Yıldız, kaya gazı konusunda önemli çalışmalar yapıldığını, alternatif enerji kaynakları konusunda kaya gazının da önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Trakya’da ve Doğu Anadolu’da kaya gazı konusunda önemli çalışmalarımız var. Ülkemizde kaya gazı konusundaki sondajlar devam etmektedir" diye konuştu.

UZAN'DAN 5 MİLYON DOLAR

Uzanlar’la ilgili mahkeme kararların sonuçlandığına da dikkati çeken Taner Yıldız, "Uzanlar'la ilgili davaların aslı ve temyizi bitti. Bu davalarla ilgili olarak avukatlık masraflarının ülkemize ödenmesine ilişkin sonuçlar alınmaya başladı. Son olarak 5 milyon dolarlık bir masrafı aldık. Bunun ardından yarım milyon dolarlık bir başka avukatlık masrafının alınması söz konusu. Ülkemizin bir dolarını bile kimsede bırakmayız. Uzan ailesinde bir dolarımızı bile bırakmayacağız. Libanonco davasının sonuçları da lehimize bitti. Onun masraflarını da alacağız. Ahilik törenine denk geldiği için söylüyorum, esnafımız alının teriyle para kazanırken, biz ülkemizdeki 76 milyon insanın parasını çalmak isteyenlere verecek 1 dolarımız bile yok" dedi.

Bakan Yıldız, konuşmasının ardından, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve KESOB Başkanı Mustafa Alan ile birlikte 'Yılın Ahisi' seçile terzi Mahir Solak’a şed kuşatıp cüphesini giydirdi. Bakan Taner Yıldız ve protokoldekiler daha sonra katılıcımlara Ahi pilavı dağıttı.