BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,09
ALTIN 2.502,97
HABER /  DÜNYA

Okçulukta Türkiye rekoru

Türk okçuluğunun gelecek vadeden isimlerinden olan İhlas Koleji öğrencisi Mete Gazoz Kastamonu’da düzenlenen “Gençler-Yıldızlar Sonbahar Kup...

Abone ol

Türk okçuluğunun gelecek vadeden isimlerinden olan İhlas Koleji öğrencisi Mete Gazoz Kastamonu’da düzenlenen “Gençler-Yıldızlar Sonbahar Kupası Okçuluk Yarışması”nda Türkiye rekoru kırdı.
Kastamonu Hasan Doğan Spor Tesisleri’nde düzenlenen turnuvada Gazoz, klasik yay kategorisinde 60 metre atışlarında toplam 340 puan toplayarak Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu. Gazoz ayrıca Klasik Yay Yıldız Erkekler kategorisinde toplamda aldığı 1325 puan ile Türkiye İkincisi olmayı başardı.

’’ÇİN’E GİTMEYE HAK KAZANDI’’
Kastamonu’da toplamda aldığı 1325 puan ile Çin’in Vuxi kentinde düzenlenecek olan Dünya Gençler Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan Gazoz, bu şampiyonada gelecek yıl yapılacak olan Gençlik Olimpiyatlarında yarışabilmek için kontenjan içinde yer almaya çalışacak.

’’ROMANYA’DA TEMSİL ETMİŞTİ’’
Geçtiğimiz aylarda Elazığ’da düzenlenen şampiyonada da 70 metrede Türkiye rekoru kıran Gazoz, ülkemizi Romanya’nın başkenti Bükreş’te yapılan Avrupa Gençler Kupası’nda temsil etmişti.
Türkiye Şampiyonası’nda elde etmiş olduğu başarıların ardından ülkemizi temsil etmek için Çin’e gidecek olan Mete Gazoz hakkında konuşan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, Gazoz’un aynı başarıları Çin’de de yakalayacağına inandığını söyledi.
Öğrencilerinin şu anda Antalya’da milli takım kampında olduğunu belirten Koç, genç yaşında okçuluk gibi zor bir branşta kendini ispatlayarak milli takıma seçilen bir sporcuyla birlikte İhlas Koleji çatısı altında olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
(İHA)