BIST 10.769
DOLAR 32,23
EURO 35,05
ALTIN 2.496,25
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ücretsiz temel afet bilinci eğitimi başlıyor

Ataşehir Belediyesi afetlerle mücadele çalışmalarını genişleterek sürdürüyor. AKUT ile ortaklaşa başlatılan Temel Afet Bilinci Eğitimleri yıl sonuna kadar devam edecek.

Abone ol

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve AKUT işbirliği ile gerçekleştirilecek Temel Afet Bilinci Eğitim Programı 24 Eylül 2013 Salı günü Novada AVM içinde yer alan Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda verilecek eğitimlerle başlıyor.

Bölge sakinlerinin doğal afetlere karşı hazırlıklı olabilmeleri ve olası bir afet durumunda neler yapılması gerektiği konusunda bilinçlenmeleri amacıyla başlatılan programda eğitimler uzman AKUT eğitmenleri tarafından veriliyor. Katılmak isteyen tüm vatandaşların ücretsiz olarak yararlanabileceği eğitimler yıl sonuna kadar devam edecek. 

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ OLUŞTURULACAK

AKOM ve Akut Eğitim ve Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle yürütülecek çalışmalar kapsamında ilçedeki tüm okullarda ve kamu kurum ve kuruluşlarında temel afet bilinci eğitimi verilecek ve ilçede profesyonel arama-kurtarma ekipleri oluşturulacak.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgi almak ve katılmak isteyenler Ataşehir Çağrı Merkezi’ni arayabilir, akom@atasehir.bel.tr adresine e-posta gönderebilir ya da Ataşehir AKOM Facebook ve Twitter sayfalarını ziyaret edebilirler.

ATAŞEHİR AFETLE MÜCADELE CEPHESİNİ GENİŞLETİYOR

Ataşehir Belediyesi, kuruluşundan bu güne afetle mücadele konusunda farklı alanlarda çalışmalar yapıyor. 2012 yılında ilçede Akut Eğitim ve Araştırma Enstitüsü’nün yanı sıra Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) gibi önemli bir merkezin kurulması için karar alan Ataşehir Belediyesi, doğal afetlere karşı mücadele kapsamında AKUT ile yaptığı işbirliği ile Türkiye’nin ilk özel afet eğitim enstitüsünü Ataşehir’e kazandırdı.

Öncelikli olarak Ataşehir’in makro ve yerel afet-acil durum planları hazırlayan ve başlangıçta Ataşehir Belediyesi içinde hizmet veren AKOM, geçtiğimiz yıl Doğu Ataşehir’deki yeni hizmet binasına taşındı. 

ABİS GEÇEN YIL HAYATA GEÇTİ

Son teknoloji ile donatılan Ataşehir AKOM binasında afet yönetimi ve afete hazırlık çalışmalarını en üst düzeyde yürüten AKOM geçtiğimiz yıl ilk olarak GIS (Geographic Information System) tabanlı Ataşehir Afet Bilgi Sistemi (ABİS)’i hayata geçirdi. ABİS ile ilçeye ait afet planları ve jeoloji haritaları görüntülenebiliyor ve en kısa yol analizleri yapılabiliyor. Bir sonraki aşamada GSM operatörleriyle yapılacak protokollerle kesintisiz iletişim için olası bir afette toplanma yerleri ve çadır kurulacak yerlerin haberleşme altyapılarının güçlendirilmesi ve afet riskinin azaltılması için AR-GE faaliyetleri yürütülmesi hedefleniyor. Deprem dışındaki tüm acil durumların hazırlık ve müdahale çalışmaları da merkezde yürütülecek.