BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,76
ALTIN 2.410,88
HABER /  GÜNCEL

Bakanın katsayı için B planı var

Danıştay'ın katsayı kararına itiraz eden Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu "mutlaka çözüm bulacağız" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Danıştay'ın almış olduğu katsayı ile ilgili kararın haksız olduğunu, büyük sıkıntı yarattığını belirterek, "Milli Eğitim Bakanı olarak çözüm bulmak benim görevim. Gerekirse kanun değişikliği bile gündeme gelebilir" dedi.

Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nimet Çubukçu 1997 yılında YÖK'ün aldığı katsayı kararını hatırlattı.  "O gün YÖK'ün bunu düzenleme yetkisi var da bugün niye yok? Ne değişti? O tarihte YÖK'ün yetkisinde olan bir konu bugün neden yetkisinde değil diye değerlendiriliyor? Milli Eğitim Bakanı olarak gençlerin gelecek planlamasını yapma yetkimiz var. Eşitlik sağlanmalı, meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin yüksek öğrenim göremesin diye önü kesilmesi doğru değil. Danıştayın yürütmeyi durdurma kararı şimdi telafisi imkansız zararlar doğuracak." dedi.

"SIKINTI YARATAN BİR KARAR OLDU"

Türk gençlerinin dünya ile rekabet şansını ortadan kaldırmamak gerektiğini belirten Bakan Çubukçu şunları söyledi: "Sıkıntı yaratan bir karar oldu. Şu an da sınav takviminde değişiklik söz konusu değil. Kanun değişikliği belki sonra değerlendirilecek bir konu ama çözüm için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu karar İmam Hatip Liseleri baz alınarak verildi. Bir hukukçu olarak kararı okudum hiçbir yerinde hukuka uygunluk görmedim. Bizim elbet çözüm planımız var ama adım adım belirleyeceğiz ve açıklayacağız. YÖK'ün yaptığı başvuruyu Danıştay red ederse elbette B planımız var. İmam Hatip Liseleri meslek liselerinin yüzde 8'ini oluşturuyor. Yüzde 8 için neden yüzde 92 sıkıntıya sokuluyor."


Bakan Çubukçu İmam Hatip Liseleri için her hangi bir statü değişikliği düşünmediğini beirterek "İmam Hatip Liseleri de meslek lisesi, hepsi bir" dedi.