BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
POLİTİKA

Bakanı Mustafa Varank 'baş koyduk' dedi hedefi açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, önümüzdeki dönemde Milli Teknoloji Hamlesi anlayışı çerçevesinde desteklerin artırılacağını belirterek, "Açıkça söylüyorum, biz bu hedefe baş koyduk. Milli teknoloji hamlesi öncülüğünde üretim olmazsa olmazımızdır." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sakarya'nın Ferizli ilçesindeki 3. Organize Sanayi Bölgesinde yapımı tamamlanan ARSAN Kauçuk Fabrikasının açılış törenine katıldı. 

Burada yaptığı konuşmada her yeni fabrikanın, yeni üretim, artı katma değer, ilave istihdam ve fazladan ihracat anlamına geldiğini belirten Varank, "Türkiye için üreten, katma değer oluşturan ve istihdam sağlayan her firmamız, Türkiye'nin yeni büyüme hikayesinin gerçek kahramanlarıdır. Bunu yaparken risk alan, vergi ödeyen, alın teri döken girişimcilerimiz her türlü takdiri ve övgüyü fazlasıyla hak ediyor." diye konuştu. 

Kalkınmanın ve gelişmenin en önemli koşulunun üretim olduğunu vurgulayan Varank, Türkiye'nin üretimle üretimden gelen katma değerle büyüyüp hedeflerine ulaşacağını söyledi. 

Bunun için sanayicinin her anlamda yanında yer almaya, onları desteklemeye, önlerindeki engelleri kaldırmaya çalıştıklarını anlatan Varank, geride kalan 17 sene boyunca, güçlü siyasi duruşları ve istikrarı önceleyen politikalarıyla sanayiye her anlamda güç kattıklarını ifade etti.

Sitene Ekle
Etiketler