BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,06
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakanı durdurup zam istedi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bir dizi açılış ve ziyarette bulunmak üzere Samsun'daydı.

Abone ol

Samsun'da bir dizi ziyarette bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın gezisine, emekli maaşına zam isteyen vatandaş damga vurdu.

Olay Bakan Yılmaz'ın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyareti öncesi gerçekleşti. Belediye yanındaki caddede aracından inip yürüyen Bakan Yılmaz'ı, Saliha Hayta isimli bir vatandaş tarafından durduruldu. "800 lira emekli maaşı alıyorum. 500 lira ev kirası veriyorum. Ne olur sesimizi duyun. Resmen sürünüyorum. Emekli maaşlarına zam istiyoruz" diye isyan etti.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Bakan Yılmaz'da, Hayta'ya "Elimizden geleni yapıyoruz" diyerek cevap verdi.

Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından Ak Parti Samsun il başkanlığına geçen Bakan Yılmaz, burada partililerle görüşüp bir konuşma yaptı. Bakan Yılmaz, "Ak Parti önemli bir parti. Ak Partinin geleceği ile Türkiye'nin geleceği iç içe geçmiş durumda. Partiye hizmet etmek aynı zamanda ülkemizin geleceğine hizmet etmektir. O noktaya gelmiş durumda. 10 yıldır iktidardayız. Önümüzde seçim süreci var. Yerel seçimin erkene alınma tartışmaları var. Olmasa bile çok uzak bir vadede değil. Her iki durumda da yarın seçim olacakmış gibi çalışalım" dedi.

Bakan Yılmaz buradaki ziyaretinin sonrasında karayoluyla Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldı.