BIST 9.700
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.430,07
HABER /  EKONOMİ

Bayramın en gözde tatil merkezleri

Uçak bileti arama motoru Skyscanner'in Türk tatilcilerin Kurban Bayramı'nda yurtdışında hangi destiansyonlara ilgi gösterdiğini araştırdı.

Abone ol

Ülkeler bazında kıyaslama yapıldığında, geçen yıla oranla bu sene Kurban Bayramı’nda Hırvatistan beş kat daha fazla arandı.

Son dönemde yapılan diğer araştırmalar da seyahatlerini önceden planlamaya fırsat bulamayanların, son dakikada otel rezervasyonu yapıp vize masrafı olmadan internetten hızlıca biletlerini alabildikleri için, vizesiz ülkelere yöneldiklerini gösteriyor. Bu nedenle Dubrovnik, gittikçe artan bir oranda Türkleri çekmeye devam ediyor.

2012’de ön plana çıkan ülkelerden bir diğeri de Tayland. Tayland’ın aranma sayısındaki iki buçuk kat artış, Türklerin uzak da olsa egzotik ülkelere yöneldiğini ve tropik seyahat trendine uyduklarını gösteriyor. Ayrıca Tayland’a vizesiz giriş yapılabilmesi de bu tercihin önemli sebepleri arasında yer alıyor.

İNGİLTERE VE ALMANYA HALEN POPÜLER

İngiltere ve Almanya geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de popülerliğinden hiçbir şey kaybetmeyerek en çok aranan ülkeler olma özelliklerini koruyor. Yurtiçi aramaların ilk sırada olduğu listede, İngiltere ve Almanya bu yıl da en çok aranan ülkeler arasında ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.

BARCELONA VE PARİS BÜYÜSÜ SÜRÜYOR

Skyscanner’ın karşılaştırma sonuçları, geçen bayramda geri sıralarda yer alan Barselona ve Paris’in, bu sene dört kat daha fazla arandığını gösteriyor. İspanya’da Katalonya özerk bölgesinin başkenti olan ve her yerinde ünlü mimar Antoni Gaudi’nin izini taşıyan Barselona, aynı zamanda İstanbul’un kardeş şehirlerinden. Paris ise Eyfel Kulesi, Seine Nehri ve Haussman tarzı büyüleyici binalarıyla Türkiye’den ve tüm dünyadan turistleri cezbetmeye devam ediyor.

Rusya’ya vizenin kalkmasıyla geçtiğimiz yıl bir anda Türkiye’deki pek çok seyahatseverin tatil için tercih ettiği şehirlerden biri olan Moskova, bu sene biraz daha geri planda kaldı. Skyscanner’ın karşılaştırma sonuçlarına göre Moskova, geçen sene en çok aranan şehirler listesinde 9. sırada yer alırken, bu yıl 18. sıraya yerleşti.

KIBRIS GÜNEŞİYLE CEZBEDİYOR

Seyahatseverler, bu yıl güzel giden havalardan ve güneşin iç ısıtan son damlalarından faydalanmak için güneye yöneliyor. 2011’de çok geri sıralarda yer alan Kıbrıs, bu yıl iki kat daha fazla aranarak en çok arananlar listesinde 17. sıradan 12. sıraya yükseliyor.