BIST 10.173
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.473,31
HABER /  POLİTİKA

Bakanı çıldırtan protesto

Öfkelenen Bakan Akdağ, yanındaki yetkililere, “Buna ve arkadaşlarına soruşturma açın'' talimatı verdi.

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı Burdur Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki incelemeleri sırasında “Hoşgeldiniz'' diyerek karşılayan bir pratisyen hekim, ‘Doktor, hasta, eczacı ele ele verdik performans adına devleti soyuyoruz’ yazılı döviz açtı.

Öfkelenen Bakan Akdağ, yanındaki yetkililere, “Buna ve arkadaşlarına soruşturma açın'' talimatı verdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Burdur’daki incelemeleri sırasında ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Akdağ, Vali Rasih Özbek’ten ilin sorunlarıyla ilgili bilgiler aldıktan sonra Burdur Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne geçti. Hastaları ziyaret eden, çiçek veren ve hasta yakınlarının sorunlarını dinleyen Bakan Akdağ, servislerde yatan çocuklara oyuncak hediye etti. Akdağ, hastane yetkilileri ve sağlık personelinden de çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Recep Akdağ, yataklı servislerin bulunduğu katlarda danışma masalarının yüksekliğini görünce, “Bunları kaldırın. Hasta ve hasta yakınlarıyla aranıza mesafe koymayın. Daha alçak masalar yerleştirin'' talimatını verdi.

“BUNA VE ARKADAŞLARINA SORUŞTURMA AÇIN''
Akdağ, acil serviste inceleme yaparken, görevli pratisyen hekim Vedat Oruç, ilginç bir protestoda bulundu. Akdağ'ı hoşgeldiniz diye karşılayan Dr. Vedat Oruç, ardından taşıdığı ‘Doktor, hasta, eczacı el ele verdik, performans adına devleti soyuyoruz’ yazılı dövizi havaya kaldırdı. Karşılaştığı duruma ilişkin şaşkınlığını gizleyemeyen Bakan Akdağ, Dr. Oruç’a “Soyma. Soyuyorsanız sana ve arkadaşlarına soruşturma açacağım. Neden soyuyorsunuz'' diye seslendi.

Eylemci hekim de “Maalesef efendim'' dedi. Bakan Akdağ ise “İtiraf ediyorsunuz yani. Hakkında soruşturma açacağım'' yanıtını verdi. Dr. Oruç, “30 yıldır pratisyen hekimim. Yaşadığım bu'' deyince, Bakan Akdağ öfkelendi. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Vekili Muhammet Gedik’i yanına çağıran Bakan, “Buna ve arkadaşlarına soruşturma açın'' talimatını verdi.